2024. május 6. - Ivett, Frida

Januártól dolgozni kell a segélyért

Ötezer forintonként egy napot közérdekű munkával kell tölteni a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön januártól a szociális segélyt kérő munkaképes embereknek - erről döntött legutóbbi ülésén a község képviselő-testülete.
2008. szeptember 2. kedd 16:35 - Hírextra
Igazságtalan, hogy valaki minimálbérért nyolc órát dolgozik, míg más, munkaképes emberek szinte ugyanennyit kapnak, ha szociális segélyért folyamodnak, ahelyett, hogy dolgoznának” - indokolta a döntést kedden az MTI-nek nyilatkozva a polgármester.

Kiss Ferenc elmondta, nem akarnak törvénytelenül eljárni, ezért hétfőn meghozott rendeleteik csak jövő év januárjától hatályosak, mivel bíznak abban, hogy addigra kedvezően változik meg a jogszabályi háttér.

A településen jövőre megvonják a rendszeres gyermekvédelmi támogatást attól a szülőtől, akinek gyermeke igazolatlanul és rendszeresen hiányzik az iskolából, illetve az iskolai életre felkészítő óvodai foglalkozásokról.

A polgármester tájékoztatása szerint a közérdekű munka szigorítása négy főt érint, gyermekvédelmi támogatást pedig 9 család 24 gyermeke kap az 1.100 lelkes faluban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását