2023. április 1. - Hugó

Torna a buszmegállóban

Nem lehet elvesztett idő, amit az emberek buszra várva töltenek. A brit kormány szerint ezt az időt nagyszerűen ki lehet használni egy kis tornára. Ezért indította el az "Every stop helps" (Minden megálló segít) elnevezésű kampányt, amely egy kis karkörzé
2008. szeptember 1. hétfő 10:48 - Hírextra
A kísérlet helye a Blackburn és Manchester közötti autóbuszvonal. Az utasoknak ezen a szakaszon röplapokat osztogatnak, amelyen hat gyakorlat látható. A szervezők szerint ezek a gyakorlatok könnyűek, szórakoztatóak, diszkrétek, senkinek sem kell tartania attól, hogy nevetségessé válik a másik szemében.

A kampányt a középfokú oktatásért felelős kormánybizottság finanszírozza, amely abban bízik, hogy a kampánnyal csökkenteni lehet a lakosság egészségi problémáit, a szívpanaszoktól a cukorbetegségig.

A kezdeményezés fogadtatása vegyes. Az emberek nagy része rokonszenvesnek tartja, bár vannak, akik felvetik, hogy a kampány költségeit miért nem fordítják inkább a magas jegyárak csökkentésére. Egy konzervatív képviselő pedig egyenesen azt kérdezte, hogy nem áprilisi tréfáról van-e szó, és nehezményezte, hogy most, "amikor a kormány virtuálisan csődhelyzetben van", utolsó pennyjeit erre költi". Szerinte ez "a közpénzek megdöbbentő elherdálása".A kísérletet a bizottság ki akarja terjeszteni a vasúti szektorra is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását