2024. április 28. - Valéria

Méhen kívül fejlődött a csodababa

Csodababának nevezik Angliában az orvosok azt az újszülöttet, aki az anyaméhen kívül fejlődött, mégis egészségesen jött a világra. Az inkubátorban egy zárható nejlonzacskóban tartották melegen a kicsi testét.
2008. szeptember 1. hétfő 20:50 - Hírextra
Jayne Jones egy ultrahangos vizsgálatra ment el 27 hetes terhesen, amikor az orvosok közölték vele: kisbabája méhen kívül, a hasban fejlődik.

A méhen kívüli magzatok többsége napokkal vagy hetekkel a fogamzás után meghal. Nagy-Britanniában mindössze egy olyan esetről tudnak, amikor a baba egészségesen megszületett a méhen kívüli terhességből.

Billy a második. A kisbaba áprilisban született mindössze 960 grammal. Az orvosok azonnal inkubátorba tették, ahol egy zárható szendvicszacskóban tartották melegen a kicsi testét.

A nehéz műtét előtt a doktorok közölték az anyával: nagy az esély arra, hogy a babával együtt ő maga sem éli túl a szülést. Azonban szerencsére nem így lett, és a 38 éves nőre már csak egy műtét vár: hogy eltávolítsák a placentát a testéből.

Billy azóta szépen fejlődik, és csak a feje enyhe deformáltsága jelzi, hogy nem a megszokott módon jött a világra. Anyukája hasában ugyanis folyamatosan nekiütődött a belső szerveknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását