2024. május 6. - Ivett, Frida

Különleges kismajom született a fővárosi állatkertben

Aranyhasú mangábé született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Nyugat-Afrikában őshonos, veszélyeztetett majomfaj képviselői az egész világon csak kilenc állatkertben élnek, a legtöbb kölyök eddig Budapesten született; legutóbb augusztus elején jött vi
2008. szeptember 1. hétfő 20:44 - Hírextra
Állatkertekben is nagyon ritkán láthatók az aranyhasú mangábék, a világon összesen kilenc helyen vannak ilyen állatok. Budapesten tíz példány él belőlük, ez az egyik legjobban szaporodó csapat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat - és Növénykert szóvivője.

A kis aranyhasú mangábé
Budapesten három felnőtt nőstény és egy hím él, a csapat többi tagja kölyök, az elmúlt három évben születtek. Közülük a legfiatalabb augusztus 13-án jött világra, édesanyja a 17 éves, Helga nevű mangábé - tette hozzá Hanga Zoltán.

Azt eddig nem sikerült megállapítani, hogy milyen nemű a kismajom, hiszen anyja folyamatosan magához szorítva tartja, emiatt viszont már most is megtekinthetik a látogatók - jegyezte meg a szóvivő.

Nem lehet pontosan tudni, hány példánya él még vadon a veszélyeztetett státusú fajnak. A világ állatkertjeiben az utóbbi 12 hónapban összesen három kölyök született, közülük kettő Budapesten - közölte Hanga Zoltán.

Az elmúlt években az állatkertben számos helyen történt fejlesztés, felújították a többi mellett a Majomházat is; ennek, valamint a gondozók munkájának köszönhető, hogy jól szaporodnak az aranyhasú mangábék - mondta az állatkert szóvivője.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását