2024. április 29. - Péter

Kilencéves zongorista a Royal Albert Hallban

A koncertterem történetének legfiatalabb előadójaként lépett fel vasárnap a londoni Royal Albert Hallban a kilencéves kínai zongorista, Marc Yu. A Proms című komolyzenei sorozat alkalmából Nagy-Britanniába látogató csodagyerek neves honfitársa, Lang Lang
2008. szeptember 1. hétfő 20:02 - Hírextra
"Nagy élmény volt ezen a fantasztikus helyen fellépni. Úgy éreztem, jól ment, és kicsit sem voltam ideges" - idézi a 114 éves brit koncertterem közönsége előtt is nagy sikert arató ifjú művész szavait az olasz ANSA hírügynökség.

A "kis Mozartnak" is nevezett Marc Yu hároméves korában kezdett zongorázni tanulni. A Makaón született kisfiú jelenleg Los Angelesben él, de a sanghaji konzervatóriumban tanul, így kénytelen Kalifornia és Kína között ingázni.

Az ifjú zongorista megtisztelőnek érzi, hogy amerre jár, a nagy osztrák zeneszerzőhöz hasonlítják, de nem érzi találónak a párhuzamot: "Mozart elsősorban zeneszerzőként alkotott nagyot, emellett jó zongoristának számított. Én azonban inkább Liszthez szeretnék hasonlítani, mert ő igazi zongoravirtuóz volt" - árulta el Marc Yu.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását