2024. április 27. - Zita

Torghelle oldhatja meg Koeman csatárgondjait

Torghelle Sándor, a német másodosztályú bajnokságban szereplő Augsburg labdarúgója kaphat szerepet csatárként a magyar válogatottban a Dánia elleni, szombati világbajnoki selejtezőn, amely 19:45-kor kezdődik majd a Puskás Ferenc Stadionban.
2008. szeptember 1. hétfő 20:06 - Hírextra
Erwin Koeman szövetségi kapitány a nemzeti együttes váci sajtónyilvános edzése után elmondta, hogy a támadó remek formában futballozik, pénteken személyesen is látta a csatárt és ezt követően döntött a meghívásáról.

A támadó Németországban az eddig lejátszott három fordulóban háromszor talált a kapuba.
"Torghelle erőszakos, agresszív, olyan típusú támadó, amilyenre szüksége van a válogatottnak" - mondta a szakember, aki egyelőre nem árulta el, hogy a kezdőcsapatban számít-e a csatárra.

"Már tudom, hogy Torghelle kezdő lesz-e vagy sem, de egyelőre nem akarom megmondani."
Koeman elmondta: a korábban támadóként szereplő és a Montenegró ellen gólt is szerző Priskin Tamással nem volt elégedett, ezért hagyta ki a keretből.

"Priskin 21 éves, még rengeteget fejlődhet. A Montenegró elleni meccsen sokszor könnyen vesztette el a labdát, ezenkívül is több olyan dolgot láttam tőle a mérkőzésen és az edzéseken, melyek nem tetszettek, ezeket megbeszéltük, bármikor visszakerülhet, ha a teljesítményével ezt megérdemli."

Az MTI kérdésére válaszolva Koeman azt mondta, hogy a keretben mindenki egészséges, viszont Dárdai Pál bokasérülése miatt az elmúlt hetekben nem lépett pályára és annak sem örül, hogy Huszti Szabolcs kikerült a Hannover első csapatának keretéből.

"Jelenleg tíz olyan futballista van itt velünk, aki nem játszik rendszeresen a klubjában, ez komoly gondot okoz. Tudom, hogy az elődeim is ezzel a problémával küzdöttek. Sokkal eredményesebb lehetne a csapat, ha játékosai hétről-hétre folyamatosan kilencven percig játszanának tétmeccseket."

A dánokról Koeman elmondta, nagyon agresszíven, keményen játszanak, legerősebb csapatrészük a támadósoruk.

Az MTI-nek Koeman úgy nyilatkozott, hogy a magyar együttes Dánia elleni kezdőtizenegye már többé-kevésbé összeállt a fejében, csak egy-két poszt van, melyen még gondolkozik.

A nemzeti együttes hétfői edzését egyedül Vadócz Krisztián hagyta ki, az Osasuna légiósa az esti órákban érkezik meg a gödi edzőtáborba.

A csapat tagjai vacsora után egy kis ünnepség keretében tortával köszöntik majd Köteles Lászlót, a diósgyőriek kapusát, aki hétfőn ünnepli 24. születésnapját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását