2024. május 4. - Mónika, Flórián

Időközi cigány kisebbségi választás lesz

Új megyei cigány kisebbségi önkormányzatot választanak november 16-án Hevesben - tájékoztatta az Országos Választási Bizottság döntéséről az MTI-t hétfőn a Heves Megyei Választási Iroda Vezetője.
2008. szeptember 1. hétfő 14:23 - Hírextra
Erre azt követően kerül sor, hogy a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat július 22-én kimondta a testület önfeloszlatását - emlékeztetett Benkár József.

A kisebbségi önkormányzati képviselők választásáról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvényi rendelkezések értelmében a képviselő-testület feloszlatásának kimondása esetén időközi választást kell tartani - tette hozzá.

Mint elmondta: az Országos Választási Bizottság rendelkezett arról is, hogy a listaállításra négy jelölő szervezet jogosult: a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma, az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, valamint a Roma-Magyar Művészeti, Oktatási Egyesület.

A területi listát legkésőbb 2008. október 21-én 16.00 óráig lehet bejelenteni a Heves Megyei Területi Választási Irodánál - mondta Benkár József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását