2020. február 23. - Alfréd

Tíz éve a legtisztább levegő Pekingben

Eredményesek voltak a levegő kitisztítását célzó tömeges intézkedések a pekingi olimpiai játékok idejére, a kínai fővárosban az elmúlt tíz év legtisztább levegőjét mérték augusztusban.
2008. szeptember 1. hétfő 14:20 - Hírextra
A pekingi önkormányzat környezetvédelmi irodája hétfőn közölte, hogy a légszennyezettségben tapasztalt javulás legfőbb okai azok a különleges átmeneti intézkedések voltak, amelyek bezáratták a gyárakat, részlegesen betiltották a gépkocsik közlekedését az olimpiai játékok idejére Pekingben és a környező tartományokban. A tiszta időjárás átnyúlt szeptemberre is: friss levegő és kék ég uralta Pekinget a hónap első napján.

A környezetvédelmi iroda közlése szerint augusztusban 45 százalékkal sikerült csökkenteni a fő környezetszennyező anyagok sűrűségét. A hónap 14 napján a "legjobb" és "jó" minőségű levegőt regisztrálták a műszerek, egyetlen nap volt csupán, amikor a legrosszabb minőséget jelezték. Egy átlagos hónapban csupán néhány nap van, amikor jónak mondható a levegő minősége -

"Az elmúlt tíz évben ebben az időszakban mértük a legjobb minőségű levegőt - az olyan szennyezőanyagok koncentrációja, mint a széndioxid, a szénmonoxid és a nitrogéndioxid, olyan szintre esett le, amely általában csak a fejlett országok városaiban található" - fogalmaz a hivatal közleménye.

Pekingben általában a levegő kétszer-háromszor piszkosabb, mint a legtöbb nyugati ország nagyvárosaiban. A kínai főváros légszennyezettsége nagy gondot okozott az olimpiai játékok előtti hónapokban. Az olimpia előtt a pekingi illetékesek bezárattak számtalan gyárat, leállították a legtöbb építkezést, kivontak kétmillió gépkocsit az utakról a július közepétől szeptember 17-19-ig a paralimpiai játékok végéig tartó időszakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását