2024. április 27. - Zita

Ősztől bérletes kőszínházi előadások

Több mint száz év után ősztől újra rendszeres kőszínházi előadások lesznek Balatonfüreden; a veszprémi Pannon Várszínház novembertől a jövő év áprilisáig öt darabot játszik bérletsorozat keretében a balatoni városban - mondta el Vándorfi László, a várszín
2008. szeptember 1. hétfő 14:26 - Hírextra
Felidézte, hogy 2005 óta minden nyáron óriási érdeklődés mellett rendezi a Pannon Várszínház és a város a FüredFest elnevezésű színházi előadássorozatot, ám "úgy érezzük, elérkezett az idő, hogy a Balaton-parti települések polgárainak a kőszínházi szezonban is saját színházuk legyen".

Elmondta: az első előadást november 15-én tartják a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, amikor a Boldog idő című musicalt mutatják be, s amelyben a legismertebb Zorán-számokat adják elő a színház művészei; a dalok végigvezetik a nézőket a "rockgeneráció történetén", szoros összefüggésben "a társadalom, az életérzések változásaival, a múló ifjúsággal".

Másodikként december 20-án A miniszter félrelép című vígjátékkal lép a füredi közönség elé az Anna Grand Hotel dísztermében a Pannon Várszínház társulata - tájékoztatott az igazgató.
Vándorfi László ismertetése szerint az új évben az első előadást január 17-én tartják a szabadidő központban, s a Kinizsi Pál című musicalt mutatják be, amelyet két veszprémi alkotó jegyez: Kovács Attila zeneszerző és Asztalos István író.

Február 28-án az Anna Grand Hotelben a Kaktusz virága című zenés vígjátékot viszik színre, majd április 4-én Táncdalfesztivál címmel tartanak előadást, amely az igazgató szavai szerint "játék a ,60-as és ,70-es évek slágereire".

Vándorfi László elmondta: nem csak felnőtt, hanem gyermek- és ifjúsági bérletsorozatot is hirdetnek. Hozzátette: a gyermekszínházi kínálatban a magyar népmesék alapján készült feldolgozás, A Fehér ló fia című zenés mesejáték és a már klasszikussá vált zenés mesejáték, Csukás István Ágacskája szerepel, de tervezik Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című klasszikus ifjúsági darabjának bemutatását is.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta: "dédelgetett álma" a városnak egy állandó színház létrehozása, amelyről az utóbbi időkben már nem csak beszélnek, hanem "egyre konkrétabb elképzeléseik" vannak a feltételek megteremtéséről.

Ezért is örülnek annak, hogy a Pannon Várszínház a 2008/2009-es évadban bérletsorozatot indít Füreden, ami azt is jelenti, hogy a 19. századi rendszeres színházi előadások után a mostani lesz az első kőszínházi évad Balatonfüreden, s immáron a 21. században - hangsúlyozta a polgármester, megjegyezve, hogy a város ehhez "minden lehetséges támogatást biztosít".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását