2024. március 29. - Auguszta

A jó öltözék fél siker

Öltözködni tudni kell. Az első másodpercekben sok minden eldől, ezért ne hibázzunk megjelenésünkkel. Napjainkban mindennapos szokássá vált, hogy az új munkaerő kiválasztása hivatalos keretek között, állásinterjún történik.
2008. augusztus 30. szombat 17:24 - Hírextra
Ezért számtalan apró részletre kell odafigyelnünk, mielőtt kilépünk a lakás ajtaján. És nemcsak a cégből való felkészülés, valamint a végzettség a fontos, hanem a külsőnk összhatása is.

Az öltözet többet elmond egy emberről, mint azt elsőre gondolnánk, ezért nem árt egy-két szakértői tanács az álláskeresőknek.

– Először azt kell felmérni, hogy milyen a cég profilja, ahová jelentkeztünk. Ebben nagy segítségünkre van az internet. Ha már tudjuk, hogy milyen stílusban öltözködnek ott az emberek, akkor elkezdhetjük összeállítani a viseletet. A legbiztonságosabb a feketés-szürkés vonal követése – mondta el Pintér Anikó, stílus és divattanácsadó a Csak Csajokban.

Viszont érdemes kerülni a fekete-fehér összeállítást, mert ezt az érettségi után nem igazán használják. Ma már a bankoknál is inkább pasztell színekből válogatnak a dolgozók, és feldobják a ruhájukat egy eltérő árnyalatú kiegészítővel.

– Lehetőleg ne akarjuk hangsúlyozni a nemiségünket, egy mély dekoltázzsal nem leszünk sikeresek például egy bankban. A férfiaknál pedig az öltöny és nyakkendő mellett nagyon kell figyelni a táskára, cipőre és zoknira is. Az első másodpercekben sok minden eldől, ezért ne hibázzunk az öltözékkel, sminkkel és frizurával.

Jó, ha előre tudjuk, hogy ki fog interjúztatni, mert másképp kell felöltözni a HR-esnek (humán erőforrás menedzser) és a vezérigazgatónak is. A szakember tanácsa az, hogy legyünk professzionálisak, mert a kevesebb néha több.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását