2024. április 20. - Tivadar

Oscar-gála ruhakölteményekkel

Pompás vörös ruhaköltemények, szabadon elővillanó vállak, csodás ékszerparádé, és semmi extravagancia. Az idei Oscar-gálán az "időtlen" szépség és a "biztonság" uralta a divatot, s a szakértők Heidi Klum és Marion Cotillard megjelenését méltatták a legnag
2008. február 25. hétfő 18:28 - Hírextra
A férfi filmsztároknak persze könnyű! George Clooney vagy Harrison Ford például felölti legelegánsabb fekete szmokingját, plusz elmosolyodik, és máris mindenki ellenállhatatlannak látja. Azért az idei Oscar-díjas legjobb színész, Daniel Day-Lewis rafinált eleganciája (a sötét zakója hajtókáján végigfutó vékony őzbarna csík színe visszatért cipője színében) ugyancsak elismerésre méltó.

A hollywoodi dívák azonban az Oscar-eső előtt eleget törhetik a fejüket. Aminek idén az lett a vége, hogy úgy tűnik, mintha összebeszéltek volna: "a színésznők királyi fenséggel vonultak fel a piros és a vörös szín gazdag árnyalataiban" - jegyezte meg Tom Julian, az Oscar-díj honlapjának divatelemzője.

Pirosban pompázott Helen Mirren, Miley Cyrus, Ruby Dee vagy Anne Hathaway, és lélegzetelállító piri-pirosban hívta fel magára a figyelmet selyemtafota John Galliano-kompozíciójában Heidi Klum. Ez a ruhaköltemény azonban nem "hiába szép": a 35 éves, színésznői babérokra vágyó német származású topmodell öltözékét a szívbetegségben szenvedő nők érdekében indított "The Heart Truth" kampány során elárverezik.

Hal Rubenstein, az InStile magazin divatigazgatója az est öltözködési trendjével kapcsolatban a "biztonság" szót emelte ki másik kulcsszóként: "Nem tudom, hogy ennek van-e vajon valami köze ahhoz a hangulathoz, hogy a sztrájk éppen csak elmúlt és a megszokott partikat lemondták, de míg manapság a könnyed, nyomott, színes divat dominál, itt most egymás után tűntek fel az egyszínű vállatlan ruhák."

A francia Marion Cotillard, aki Edit Piaf megformálásáért az akadémia díjával távozott az év legnagyobb szabású hollywoodi divatshow-járól, szintén vállatlan, a hátán is mélyen dekoltált modellben hódított: elefántcsont- és ezüstárnyaltú pikkelyeket mintázó, földig érő sellőruhában söpörte a vörös szőnyeget.

Penelope Cruz a tolldivatot népszerűsítette: csillogó vállatlan, fűzőként a testéhez simuló, hosszú fekete ruháját mell fölött finom fekete tollpihék szegélyezték.

Renée Zellweger rövid, szőke hajával összhangban szintén egyszerű, vállatlan, karcsún ráfeszülő, földig sziporkázó ezüstkreációt öltött, amely Carolina Herrera műhelyéből került ki.

A babát váró két ausztrál színésznő, Nicole Kidman és Cate Blanchett a sötétebb árnyalatok mellett döntött. Kidman egyszerű fekete Balenciaga-modellt vett fel, nyakának szép ívét viszont 7645 gyémánttal díszített, 1400 karátos L'Wren Scott nyaklánccal emelte ki.

Az Elizabeth - Az aranykor című történelmi drámával Oscarra jelölt Blanchett érettszilvaszínű, alul virágmintával díszített Dries van Noten-modellben engedte láttatni gömbölyödő pocakját.
Azért a világért se gondolja valaki, hogy az Oscar-esten felvonuló divatkreációk a mindennapi divat szempontjából túl komolyan veendők - figyelmeztetett Treena Lombardo, az egyik amerikai divatszaklap szerkesztője, aki ugyanakkor kissé sótlanul nyilatkozott az egyik legfiatalabb meghívott, Saoirse Ronan ruhájáról.

A Vágy és vezeklés 14 esztendős, Oscar-jelölt színésznője Lombardo szerint a nappali függönyéből varratott estélyit magának. Az Alberta Ferretti tervezte habkönnyű sifonruhácskát viselő öntudatos csitri azonban azzal vágta ki magát, hogy azért lépett a vörös szőnyegre zöld ruhában, mert ezzel is tudtára akarta adni mindenkinek, hogy ő ír származású.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását