2024. május 3. - Tímea, Irma

Törvénysértő kinevezés

Törvényességi észrevétellel fordul Dóra Ottó, a salgótarjáni önkormányzat szocialista frakcióvezetője a közigazgatási hivatalhoz a városi József Attila Művelődési és Konferencia Központ igazgatói kinevezése miatt; az ellenzéki politikus szerint ugyanis a
2008. augusztus 29. péntek 12:18 - Hírextra
A közgyűlés három pályázó közül választotta meg igazgatóvá kedden zárt ülésen Szabó Péter (Fidesz) önkormányzati képviselőt.

Dóra Ottó, az ellenzéki MSZP frakcióvezetője pénteken az ügyről az MTI-nek elmondta: a testnevelő tanári végzettségű Szabó Péter megválasztása legalább három jogszabálysértéssel történt.

A közalkalmazottak jogviszonyáról szóló törvény és a művelődési minisztérium rendelete előírja, milyen szakmai végzettség és gyakorlat kell ilyen poszt betöltéséhez, s ezzel a nyertes nem rendelkezik - mondta.

Hozzátette: bár a kiírás szerint a pályázati határidő lejárta után hiánypótlásra már nem volt lehetőség, ezt a nyertestől mégis elfogadták.

Az SZMSZ szerint pedig nem is tárgyalhatták volna ezt a napirendet, mert az anyagot csak egy nappal korábban küldték ki a képviselőknek - mondta.

Dóra Ottó bírálta, hogy a többségi szavazattal megválasztott igazgató - aki áprilisban egyszer már visszavonta pályázatát - a közgyűlés előtti napon adott be az elvárt szakirányú képzés folytatását igazoló dokumentumot, amellyel érvényessé vált a pályázata.

A megfelelő szakirányú felsőfokú végzettség alól a törvény úgy ad mentességet, hogy más pályázó híján elfogad megkezdett tanulmányt is, ám ez esetben a három pályázó között volt olyan, aki megfelelt a pályázati kiírás feltételeinek - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását