2024. április 29. - Péter

Tokajban az első a Denevér

Augusztus 30-án, szombaton nyitja meg hivatalosan is kapuit a nagyközönség előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj új kulturális létesítménye, a Paulay Ede Színház.
2008. augusztus 29. péntek 20:07 - Hírextra
A mintegy 300 férőhelyes teátrumban - amelynek névadója a XIX. században, Tokajban született neves színházi rendező - elsőként Johann Strauss: Denevér című nagyoperettjét láthatja a nagyérdemű a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában. A várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel a nyitónapon két előadást tartanak. A Halasi Imre színházigazgató által rendezett darab látványos díszletvilággal, élőzenei kísérettel, mutatós jelmezekkel és kiemelkedő színészi teljesítménnyel teszi felejthetetlenné az előadást.

A Paulay Ede Színház honlapján arról is beszámolnak, hogy az idén új teátrummal bővült Tokaji Kulturális és Konferencia Központ "méltán igényt tarthat a városba érkezők figyelmére".

A világörökség részeként elismert város legfrissebb nevezetessége két létesítmény együtteséből, az egykori zsinagóga felújított épületéből, valamint a Paulay Ede Színházból áll. A régi izraelita imaház impozáns méretei, a város történelméről árulkodó architektúrája önmagában is megkapó látványt nyújt a szemlélődőnek, azonban a mellette emelt, minden ízében modern, ugyanakkor emberközeli és barátságos teátrum, s e kettő harmóniája páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak.

A csaknem egymilliárd forintos beruházással elkészült színház nem csupán külső jegyei, hanem a mai kor technikai szintjén felszerelt belső terei miatt is kiválóan alkalmas arra, hogy otthont adjon a település rangjához méltó kulturális eseményeknek. Az új komplexum az előadóművészetek mellett nemzetközi konferenciák és rendezvények helyszínéül is szolgál majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását