2024. április 24. - György

Bevásárlóközpont a Madárfészeknél

A turizmus fejlesztése érdekében nagyméretű bevásárlóközpontot és különböző szórakoztató létesítményeket építenek a Madárfészekként emlegetett Nemzeti Stadionnál és a szomszédos Nemzeti Vízisportközpont (Vízkocka) területén - közölte a Pekingi Turisztikai
2008. augusztus 29. péntek 20:12 - Hírextra
A központi olimpiai létesítmények környékét szórakoztatóközponttá kívánják alakítani, amelynek részeként például a Vízkocka lelátóit is átalakítják. A jelenlegi 17 ezer férőhelyes uszodát 6000 fősre csökkentik. A több mint 79 ezer négyzetméter alapterületű központ területén egy élményfürdőt, mesterséges szörfpályát és fitnesztermeket alakítanak ki.

A terület átalakítását várhatóan egy éven belül kezdik el. A Madárfészekben pedig egy nagyszabású kulturális központot hoznak létre, miután elkészülnek a vendéglátóhelyek, üzletek és a szórakozóhelyek kialakításával.

Az új létesítményeket a Madárfészek felszín alatti részénél hozzák létre, hogy az épület jellegzetes formája ne változzon. A turisták kedvéért pedig az olimpiai fáklyát egy darabig még a stadionban tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását