2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hét iskolát korszerűsítettek idén

Szeptembertől hét középfokú oktatási intézményben fogadják modern körülmények a diákokat; ennyit újított fel a fővárosi önkormányzat a szeptemberi iskolakezdésre - közölte Demszky Gábor főpolgármester pénteken Budapesten.
2008. augusztus 29. péntek 14:06 - Hírextra
A Dohány utcai Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) új épületének bejárásán tartott sajtótájékoztatón a főpolgármester hangsúlyozta, hogy a kormány 80 milliárdos iskolafejlesztési programjának "mentek elébe", mivel 2001 óta 10,7 milliárd forintot fordítottak iskolafelújításra és fejlesztésre. Ennek mintegy felét, 5,5 milliárdot a fővárosi önkormányzat teremtette elő, a fennmaradó 5,2 milliárdot EIB-hitelből fedezték.

Megújult környezet várja majd a diákokat a Belvárosi TISZK mellett a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában, a Modell Divatiskolában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskolában, a Táncsics Mihály Kollégiumban és az Észak-Pesti TISZK-ben is.

A főváros oktatási terv szerves részét képezi a Dohány utcában is átadott TISZK; a központokat egy 2000-ben elfogadott szakmai koncepció alapján hozták létre - mondta Demszky Gábor, hozzátéve: ezek az intézmények integráltan nyújtanak hasznos ismereteket.

Ifi István, a Fővárosi Önkormányzat oktatási ügyosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: az önkormányzat szakképző rendszerének egyik legfontosabb pillérei a TISZK-ek, hiszen itt olyan szakembereket képeznek, akikre tényleg szükség van, maguk az intézmények pedig szoros kapcsolatban állnak a munkaerő-piaci szereplőkkel.

Mint mondta: 2006 júniusában indították a rendszert, a jogi szabályozás már elkészült, most az intézmények fejlesztése zajlik. Erre a célra hatmilliárd forintra pályáztak az uniónál. A cél 12 típusú TISZK létrehozása, ebből öt mostanra készült el.

A képző központok fejlesztésére hét szakmai és négy infrastrukturális pályázatot adtak be, előbbinél kettő, utóbbinál négy milliárd forintot igényeltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását