2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyurcsány-Orbán vitát akarnak a pécsiek

Az MSZP pécsi képviselői egy Gyurcsány-Orbán vita megrendezését szorgalmazzák - mondta Bókay Endre országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. június 3. kedd 11:59 - Hírextra
A vitán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elmondhatná, hogyan gondolja az ország felemelkedését - közölte a kormánypárti politikus, aki szerint nagy szükség lenne egy ilyen vitára, mert az véget vethetne a Fidesz kettős beszédének.

Bókay Endre emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártelnök zárt körben a nagyberuházások leállításáról beszélt. Közölte: attól tartanak, hogy Orbán Viktor ezen megjegyezései nem teljesen alaptalanok. Utalt arra, milyen problémák voltak a Nemzeti Színház, illetve a duplájába kerülő Mária Valéria híd megépítésénél.

A szocialista képviselő szerint Gyurcsány Ferenc szívesen vállalna egy ilyen vitát. Bókay Endre azt mondta, a pécsieknek egy építő Gyurcsány-kormány kell, nem egy "befagyasztó Orbán-kormány", ezért mindent megtesznek azért, hogy az Európa Kulturális Fővárosához kötődő beruházások, így a Pécsig tartó autópálya is megvalósuljon, mert a városnak nagy szüksége van arra.

A magántőke bevonásával épülő, közel 120 kilométeres autópályának 2010. március 31-ig kell elkészülnie.

Mind mondta, a Dunaújvárostól Pécsig tartó szakasz megépítése 470 milliárd forintba kerül. A Szekszárd és Pécs közötti szakasz építését megkezdték, és mintegy ezer ember dolgozik az építkezésen.

Bókay Endre feltette a kérdést: hogyan fog Orbán Viktor egymillió munkahelyet létrehozni, ha Orbán Viktor leállítatja a beruházásokat.

A sajtótájékoztatón a szocialista képviselő arról is beszélt, hogy kezdeményezni fogja: a hétfőn elhunyt Fejtő Ferenc emlékére állítsanak emléktáblát a pécsi egyetemen, ahol tanult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását