2024. május 8. - Mihály

Irtózatos benézés, neonácizás orrba-szájba

Sok van még amit a színes-szagos magyar belpolitikáról még nem tudunk. Ezek közül egyet osztott meg velünk a Magyar Nemzet: Bokros Lajos neonáci. Ám ha ez így van, akkor Orbán Viktor nála is nagyobb neonáci.
2009. június 24. szerda 18:20 - Pásztor Balázs
Az új frakció

Kérdéses belső viszonyok
Mint minden új EU frakcióban, itt sem fog simán menni a belső viszonyok kialakítása. A lengyel és a litván pártokon belül erős a protekcionista szárny, melynek tagjai nem igazán lelkesednek a britek és a cseh ODS által favorizált szabad kereskedelem eszméjéért. A brit Konzervatív Párton belül jelen vannak zöld- és emberjogi ügyekben proaktív képviselők, miközben Vaclav Klaus cseh elnök, az ODS egyik alapítója tagadja, hogy emberi tevékenységek, szennyezések hatással lennének a klímaváltozásra. A Jaroslaw Kaczynski fémjelezte lengyelek pedig a keresztény hagyományokra hivatkozva ellenzik a melegek jogainak bővítését. (kitekintő)
Új EP választással új EP frakciók is alakulnak - és most nem csak a szélsőjobb ilyen szándékú nemzetközi összefogásáról van szó. Megalakult ugyanis az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciója, amely a minimális hét ország részvételét előíró frakció alapítási szabályt ugyan csak eggyel lépte át, de így is az EP negyedik legnagyobb frakciója lett. Alapító okiratuk szerint az egyenlőségben, a családokban, a vállalkozásokban, és az EU intézmények anti-bürokratikusabb átreformálásában jövőt látó frakciót páran EU-szkeptikusnak nevezik, pedig csak a további bővítések és az EU mostani túl költséges rendszere ellen vannak, nem maga a szervezet ellen.

Tagjaik a brit Konzervatív Párt (26 fő), a lengyel Jog és Igazság Pártja (15 fő), a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS, 9 fő) a belga Lijst Dedecker Párt (1 fő), a finn Közép Párt (csak 1 fő, mert többi tagjuk a liberális ALDE-ban ül), a holland Keresztény Unió (1fő), a lett Haza és Szabadság Párt (1 fő) és a Magyar Demokrata Fórum (1 fő). Bár egyértelműen az első három párt a frakció meghatározó ereje, de mi most mégis az utóbbi kettőről fogunk szólni - hála a Magyar Nemzetnek (MN).

A cikk

A Fidesz sosem közösködne Bokros Lajossal és viszont, így nem volt kérdéses, hogy az MDF delegáltja nem a Néppártiakhoz fog csatlakozni - így kötött ki a fent említett frakciónál. Ezt az MDF szapulására egyébként is ráállt, „teljességgel független és objektív” Magyar Nemzet úgy döntött kiaknázza, és megjelentet egy szép - ám kissé elsietett - cikket.

Ebben boncolgatta a Haza és Szabadság Párt SS veteránokkal ápolt kapcsolatait, amelyből ki is hozta a cikk címét: Bokros neonácikkal lesz egy frakcióban. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője kifejtette, hogy Bokros csatlakozásának az oka a közös ideológia volt, akkor bátran le is írhatnánk: Bokros, sőt az egész MDF "neonáci".

Erre az MDF-től Hollós János sajtófőnök kanyarított egy szokatlanul szellemes, ám roppant jól sikerült nyílt levelet, amelyben nemcsak a MN cikkíróját "szúrja" halálra, de a mögöttük álló Fideszt is - méghozzá tényekkel.  „A cikkből sajnálatos módon kimaradt, hogy mindkét említett párt jelenleg abban az Európai Néppártban tevékenykedik, amelynek alelnöke Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Nos, mindebből két következtetés lehetséges. Az egyik, hogy Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint jelenleg neonácik alelnöke Brüsszelben.” - írja Hollós. És ha az MN állít valamit Orbánról, azt érdemes komolyan venni...

De a levél gondol a másik lehetőségre is, amely szerint ez egy roppant rosszul sikerült lejáratókampány része. Ám ez esetben sem veszi magára az elcsorbult kardcsapást, hanem jó tanácsokkal szolgál a főszerkesztőnek: az ilyen hibák a jövőben úgy kerülhetőek el, ”ha a szofisztikáltabb eszközök helyett marad az újság az egyszerűbb inszinuációs technikáknál, mint például a már jól bevált jelzős szerkezetek. Amennyiben tehát az MDF-el kapcsolatban bármilyen hír érkezik egyszerűen csak az alanyt kell kicserélni, a már sokat használt törpepárt, botránypárt, álkonzervatív pártra és már mehet is a lap a nyomdába. Ez esetben nem kell bajlódni a tényekkel, nem kell gondolkodni és nem kell tartani holmi értelmiségi akadékoskodástól.” Vagy akár az MN válaszlevelében leírhatná egyesszám első személyben azt a mondatot, amit egyébként is nagyon szeret hangoztatni: Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!

Az egész riposzt annyira szépre sikerült, hogy ehhez már csak egy blogoló megjegyzését lehet hozzátenni: „Azt tudtam, hogy Bokros Lajos neonáci, de azt nem, hogy az MDF-ben valakinek van humora is.”

Neonáci-e vagy?

Azt a gondolatmenetet viszont érdemes egy hangyányit továbbfejteni, hogy mi van akkor, ha az MN nem téved és Bokros MDF-estül (ideológiai egyetértés) és Orbán Fideszestül (gyakorlatilag Orbán Viktor= Fidesz) is az ami? Akkor mi az Isten (magyarok) nyila Vona Gábor és Budaházy György? Mert ők ugye a szélsőjobb, és a neonáciknál jobbrább nagyon kevés dolog áll...

Sőt, mivel a Fidesz szerint az MSZP és az SZDSZ is támogatja a Jobbikot, így ők is ultra neonácik, tehát még jobban mint Orbán (így értelmet nyerhetne Gusztos Péteren keresztül azon elmélet is, miszerint valaminek a nagyon ellentettje már maga a valami). Sőt bárki, aki valaha is szavazott - és akiket e szavazó nevelésben részesített - szintén neonáci. Lassan az egész Magyarország neonáci lesz - már ha a  „független” Magyar Nemzet  így folytatja.

Mindenki, aki ezeket a sorokat elolvasta és, aki még mellé "nézte" a Nemzetet kicsit bámul maga elé és felteszi a kérdést: Mi van? Nos írásommal pont ezt akartam elérni, hiszen notóriusan megfigyelhető a jobb oldali sajtó ilyetén viselkedése, ami mögött semmilyen logikus magyarázat és bizonyíték sincs. Teljes mértékben felháborító és undorító az ilyesfajta manipuláció, amit jelen esetben a Magyar Nemzet folytat.
Remélem mindenki levonta a tanulságokat és kezdi érteni, hogy mi zajlik Magyarországon egyesek irányítása alatt!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. június 25. 11:57
Angela: ez a neonácizás csak egy válaszreakció a 20 éve tartó komcsizás ellensúlyozására. Nekem kurvára unalmas már mindkettő. Sajnos nincs miből (kiből) választani, mert csak azon megy a verseny, ki kit tud jobban lejáratni és jelzőkkel illetni, közben összefogásról, nemzeti minimumról és az emberek sorsát érintő dolgokról, konkrét programokról egy szó sem esik. Orbán is kurvára rá fog baszni, ha nem tartja be jelenlegi ígéreteit és tényleg nem teremt 1 millió új munkahelyet és nem csökkenti jelentősen az adóterheket. Márpedig nem teheti meg az összes ígéretei betartását válság idején, különben ugrik az IMF hitel és akkor éppen Orbán hatalma időszakában fog összeomlani az ország. Akkor pedig neki is lőttek ! Én a helyében nem vágynék ennyire a hatalomra - most nem csöppen olyan kánaánba, mint 1998-ban tehette - a Bokros csomag pozitív hatásait élvezve - nemzetközi válság nélkül. Most sokkal nehezebb lesz neki is hitelesnek maradnia
d.a.angela
2009. június 24. 18:36
Ja, végül is az megy, hogy ha van egy ellenfelünk, akkor csak elég leneonácizni és ezzel át is raktuk az elfogathatatlan politikai csoport kategóriájába. Csakhogy most ez divat lett, ezért mindenki neonáci lett. Csak a szegény lakosság nevű csoport van már ezektől a dolgoktól kiakadva, szerencsére ők döntenek, habár a vesztesek biztosan a választókat is lefogja neonácizni. Én csodálkozom, hogy a választópolgárok nem pakolták ki még az egész parlamentet úgy, ahogy van, aztán az utcán maguk között nyugodtan eldönthetik ki a neonáci, csak vissza ne jöjjenek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását