2024. április 29. - Péter

A MÚOSZ kiállt a szlovák újságírók mellett

Megengedhetetlen, hogy külföldi újságírókat szabadságukban és munkájukban akadályozzanak - jelentette ki Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke szerdán Budapesten.
2007. szeptember 26. szerda 17:06 - Hírextra

Az újságíró szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a két szlovák kolléga nem tehet arról, hogy a Benes-dekrétumokat újra hitelesítette a szlovák parlament. Ebben az esetben kettős a baj: egyrészt munkájukat végző újságírókra, másrészt külföldi állampolgárokra támadtak a fővárosban.

Eötvös Pál felhívta a figyelmet arra, hogy magyar nemzetiségű szlovák állampolgárokról is szó lehetett, ami kiemeli a dolog abszurditását.

Gyetvay György, a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) budapesti elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a két tévés inzultálása a szlovák nagykövetség előtt tartott tüntetés befejeződése után történt, így az MVSZ-t - a demonstráció főszervezőjét - semmilyen felelősség nem terheli.

Hozzátette: ezentúl sem tudnak felelősséget vállalni ilyen ügyekben, hiszen a felelősség azoké, akik "meglökték" a tévéseket.

"Megjegyzem, hogy ilyen felfokozott politikai indulatok közepette ez nem egy elszigetelt jelenség, nem értek vele egyet, de nem is csodálkozom rajta" - mondta Gyetvay György.

A szlovák forgatócsoportot kedden este a Magyarok Világszövetsége a Benes-dekrétumok megerősítése elleni, a szlovák nagykövetség előtt tartott tüntetésén inzultálták.

A szlovák tévések a tüntetés végén kezdtek forgatni a mintegy 300 fős tömegben, amikor többen körbevették a stáb két tagját. A tömegben felforrtak az indulatok, és csak a rendőrök tudták megvédeni a két újságírót - akik közül az egyik tudott magyarul - a bántalmazástól.

A tévesek végül a rendőrök gyűrűjében jutottak el a szlovák nagykövetség előtt felállított kordon mögé.

Az indulatok azután szabadultak el, hogy a szervezők megpróbáltak bejuttatni egy petíciót a Szlovák Nagykövetség épületébe, de a Benes-dekrétumok szlovákiai megerősítése ellen tiltakozó szöveget senki nem vette át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását