2024. március 29. - Auguszta

Darázscsípés elleni oltóanyaggal látnák el a tűzoltókat

Baranya összes tűzoltóautójában rendszeresítené a darázscsípés elleni oltóanyagot Tóth György megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki a darazsak elleni vonulások egyre magasabb számával indokolta kezdeményezését az MTI-nek pénteken.
2008. augusztus 29. péntek 12:43 - Hírextra
A tűzoltóság egyre több lakossági riasztást kap darazsak támadásával összefüggésben. Baranyában idén eddig hetvennyolc, ebből csak augusztusban negyvennyolc esetben kérték segítségünket darázsfészkek felszámolásához, de ez a munka nemcsak a lakosságra, az állomány tagjaira is veszélyt jelent - mondta Tóth György.

Utalt rá: a tűzoltók törvényben rögzített kötelességei közé tartozik segítséget nyújtani minden esetben, amikor emberi életek forognak kockán. Ilyen lehet a darazsak megfékezése is, ám a napokban tűzoltó is kórházba került egy ilyen bevetést követően.

A speciális védőruhába öltözött pécsi tűzoltót kesztyűje varrásánál csípte meg egy lódarázs, s a szakemberen később olyan allergiás tünetek jelentkeznek, melyek okán egynapos kórházi kezelésre szorult - mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Tóth György közölte: darázscsípés elleni oltóanyagot nem kötelező tartani a tűzoltóautókon, éppen ezért kezdeményezni fogja az illetékes tűzoltóságok vezetőinél, hogy a megye összes kocsiján rendszeresítsék azt. Egy injekció 16 ezer forintba kerül, a projekt teljes költsége 200 ezer forint lenne.
A katasztrófavédelmi igazgató emellett fontosnak tartaná az állomány szűrését, ebből kiderülne, kik azok, akik allergiások a darázscsípésre, és így fokozottan ki vannak téve a veszélynek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását