2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ünnep Cipruson, főtáblás az Anorthoszisz

Hatalmas az ünneplés Cipruson, miután szerdán az Anorthoszisz Famaguszta labdarúgócsapata feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, a görög Olimpiakosz elleni, összesítésben 3-1-es győzelem után.
2008. augusztus 28. csütörtök 11:45 - Hírextra
A larnacaiak ugyan 1-0-ra elvesztették a visszavágót, ám a két héttel ezelőtti, hazai pályán aratott 3-0-s siker elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz, így az Anorthoszisz lett a BL történetének első ciprusi csapata, amelyik kvalifikálni tudta magát a csoportkörbe.

Szurkolók hatalmas csoportja várta a repülőtéren az Athénból csütörtökön reggel hazatérő futballistákat, akiket valóságos hősként ünnepeltek.

"Egy kis csapat egy kis országból a Bajnokok Ligájában. Mit is mondhatnék? Ami engem illet, ezek a srácok szerintem már most győztek" - mondta Temur Kecbaja, az Anorthoszisz edzője, korábbi grúz futballcsillag.

A szigetország labdarúgásának "Nagy Asszonyaként" emlegetett gárda 1911-es fennállása óta tizenhárom alkalommal nyert nemzeti bajnokságot és tíz alkalommal hódította el a Ciprusi Kupát.

A szerdai játéknapon az Anorthoszisz bravúrja mellett meglepetésnek számít, hogy a spanyol Atlético Madrid a várakozásokkal ellentétben nagyon simán, 4-0-ra verte a német Schalke 04 csapatát és 4-1-es összesítéssel búcsúztatta riválisát. Továbbjutott a svájci FC Basel is, mégpedig a portugál Vitória Guimaraes legyőzésével, valamint a román Steaua Bucuresti, amely a török Galatasaryt búcsúztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását