2024. április 29. - Péter

Vajda Attila döntős

A kenus Vajda Attila 1000 méteren bejutott a pénteki döntőbe a pekingi olimpián, miután előfutamában elsőként ért célba.Hasonlóan a férfi kajak egyesek küzdelméhez, ebben a számban is csak az első helyezett "utazhatott" egyből a fináléba.
2008. augusztus 18. hétfő 10:46 - Hírextra
Az értékes pozícióra a vb-címvédő, 25 éves szegedi klasszis mellett a 2006-os Maty-éri világbajnokságon meglepetésre győztes mexikói Jose Everardo Cristóbal, valamint a románok menője, Florin Mironcic pályázott eséllyel.

A remekül bemutatkozó, nemzetiszínű fejpántot viselő Vajda végül utóbbi riválisával volt harcban az elsőségért, de a hajrára már megnyugtató előnnyel érkezett, s ezt tartotta is egészen a célig, így máris készülődhet a négy nap múlva sorra kerülő éremcsatára.

"Az volt a fontos, hogy vagy így, vagy úgy, de megnyerjem ezt a futamot, de ha lehet, akkor egy olyan pályát menjek, amilyet majd a döntőben is szeretnék. Vagyis ötszázig +utazok+, aztán ott egyszer elindítom a hajót és ezzel vagy utolérem az előttem lévőket vagy elmegyek a mezőnytől, s aztán még kétszer-háromszor indítok.

Most az utolsó kétszázon is tudtam fokozni a tempót, ezzel együtt nehéz volt. Nincs szél, alig kaptam levegőt" - értékelte futamát az MTI-nek Vajda, aki a július 15-én elhunyt Kolonics György emlékére fekete karszalagot viselve szállt vízre.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni:
http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását