2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Saját kíséret a Sturmnak

A szombati budapesti botrány után a jövőben a csapat kelet-európai idegenbeli mérkőzéseire külön biztonsági szolgálat kíséri majd el a Sturm Graz labdarúgócsapatának szurkolóit.
2008. július 29. kedd 19:20 - Hírextra
Ezt Hans Rinner klubelnök jelentette be.
"Elsősorban a magyarországi meccsekre kell külön felkészülnünk" - mondta Rinner. "Munkatársaimmal nyomozásba kezdtünk és megállapítottuk, hogy egy kétes hírű biztonsági cég dolgozott a Budapest Honvéd elleni mérkőzésünkön. Ugyanennek a vállalkozásnak az emberei támadták meg és verték meg brutálisan a VfB Stuttgart drukkereit, amikor a német csapat 2002. október 31-én az Üllői úton játszott UEFA Kupa-mérkőzést a Ferencvárossal. Velük pont ugyanúgy bántak el, mint a mi szurkolóinkkal."

Rinner hozzátette: vizsgálati eredményeikről tájékoztatták az európai szövetséget (UEFA) is és kérték az UEFA-t, hogy vizsgálja meg a magyar klub felelősségét is.

A vezető elmondta: saját szurkolóik közül azonosították a rendbontókat, akiket a Sturm Graz valamennyi hazai és idegenbeli mérkőzéséről kitiltanak, adataikat szintén elküldték az UEFA-nak.
Szombaton a Budapest Honvéd a Bozsik Stadionban 2-1-es vereséget szenvedett a Sturm Graztól az Intertotó Kupa harmadik fordulójának visszavágóján. A mérkőzés előtt a Vörösmarty téren a kispesti drukkerek rátámadtak a vendégegyüttes híveire.

A stadionban 1-0-ás kispesti vezetésnél az osztrák szurkolók egy csoportja rakétákat, petárdákat hajított a játéktérre és felszaggatta a székeket, melyekkel a megfékezésükre érkező biztonságiakat dobálta. A biztonsági szolgálat a rendőrség segítségével a szünetben kiüríttette a vendégszektort, a Sturm szurkolói a második félidőt a lelátón kívül, a kerítés mögül láthatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását