2024. április 18. - Andrea, Ilma

Günter Grass befejezte önéletrajzi regényét

A héten kerül a németországi könyvesboltokba Günter Grass önéletrajzi regényének befejező kötete, amely várhatóan újabb részleteket tár fel a Nobel-díjas német írónak a náci párt fegyveres alakulatához, a hírhedt Waffen SS-hez fűződő múltjáról.
2008. augusztus 28. csütörtök 14:03 - Hírextra
Grass két évvel ezelőtt beszélt először arról a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak adott interjújában, hogy a
második világháború utolsó hónapjaiban behívót kapott a Waffen SS-egyik páncélos hadosztályába. A néhány héttel később megjelent, Hagymahántás közben című önéletrajzi naplójában pedig részletesen beszámolt múltjának addig titokban tartott epizódjáról.

A német író legújabb művéből a kiadó ezúttal szándékosan nem juttatott el részleteket a sajtónak, tartva a két évvel ezelőtti heves támadások és bírálatok megismétlődésétől. A Doboz - Történetek a sötétkamrákból (Die Box. Dunkelkammergeschichten) című regényről annyit azonban már tudni lehet, hogy egy képzeletbeli párbeszédet mutat be az író és nyolc gyermeke között, amint egy asztal körül ülve beszélgetnek.
A bádogdob szerzőjének beismerését annak idején zavar és értetlenség fogadta Németországban, elsősorban azért, mert Grass mindig azt hirdette, hogy a múlttal való szembenézést nem lehet megkerülni, ám ehhez képest ő maga csak évtizedekkel később tárta titkát a nyilvánosság elé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását