2024. május 3. - Tímea, Irma

Bizonytalan a mozgáskorlátozottak balatoni találkozójának jövője

A mozgáskorlátozottak üdülési támogatása egyre csökken, a meglévő keret felhasználása sem kellően szakszerű, ezért bizonytalan hagyományos balatoni találkozójuk jövője. Erről Szőnyi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)
2008. augusztus 28. csütörtök 21:32 - Hírextra
Az idei találkozón 250 mozgáskorlátozott vett részt az ország különböző pontjairól. Szőnyi Ferenc szerint korábban az üdültetési célra állami támogatáshoz jutó MEOSZ finanszírozta a találkozókat, amely lehetőség pár éve, az üdülési csekkek bevezetésekor megszűnt.

Azóta az egyhetes találkozó költségeit cégek és önkormányzatok támogatásából teremtették elő több kevesebb sikerrel. Idén a résztvevők már maguk állták a kiadásokat, amit azért tudtak megtenni, mert több polgármester és cég támogatásának köszönhetően kedvezményes áron jutottak szolgáltatásokhoz.

A szövetség üdülési koordinátora elmondta, hogy az elmúlt években azért vállalta a találkozók megszervezését és a szükséges pénz "összekoldulását", mert remélte, hogy előbb-utóbb újra rendelkezhet a MEOSZ üdültetésére szánt kerettel. Mivel nem így történt, és a jelenlegi helyzet tarthatatlan, ezért nem vállalja újabb találkozó szervezését - tette hozzá.

Mint kifejtette, jelenleg a mozgáskorlátozottak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál pályázhatnak üdülési csekkre, a korábbinál kisebb keretből, és a szigorodó szabályoknak köszönhetően csak a legsúlyosabb problémákkal rendelkezők juthatnak támogatáshoz.

Ezért a legtöbb rászorult mozgáskorlátozott nem kap segítséget ahhoz, hogy üdülhessen - mondta Szőnyi Ferenc, aki szerint ha újra rendelkezhetne erre a célra megfelelő kerettel és felelősséggel egy szakmai civil szervezet, kevesebb pénzből több rászorult mozgáskorlátozott juthatna élményekhez, rekreációs lehetőségekhez, mint a mai gyakorlatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását