2024. április 20. - Tivadar

A hazai politikai helyzet miatt nem utazik Amerikába

Olyan a belpolitikai helyzet Magyarországon, hogy Dávid Ibolya úgy ítélte meg, jobb, ha nem utazik el az Egyesült Államokba szeptember elején - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF külügyi kabinetjének vezetője szerdán az MTI-nek.
2008. augusztus 27. szerda 17:12 - Hírextra
Kifejtette: Dávid Ibolya egy-egy napos külföldi utakat elvállal ugyan, de hosszabb külföldi útra a közeljövőben nem készül.

Az MDF külügyi kabinetjének vezetője annak kapcsán reagált az MTI-nek, hogy az index.hu hírportál azt írta, a pártelnök váratlanul lemondta amerikai útját, hogy saját elnöki kampányára koncentrálhasson. A demokrata fórum augusztus közepén küldött közleményében tudatta, hogy Dávid Ibolya meghívást kapott a Nemzetközi Demokrata Uniótól és Lincoln Diaz-Balart kongresszusi képviselőtől az amerikai Republikánus Párt 2008 augusztus 31. és szeptember 5. között Minneapolis-Saint Paulban rendezendő elnökjelölő Nemzeti Konvenciójára.

Az MDF Külügyi kabinetjének vezetője az index.hu azon felvetésére nem kívánt reagálni, ami szerint a pártelnök Almássy Kornél elnöki ambíciói miatt nem utazik Amerikába.

Almássy Kornél, az MDF alelnöke augusztus 8-án jelentette be, hogy jelölése esetén elindul pártja elnöki posztjáért. Mint akkor közölte, fontos számára, hogy a versengés ne veszélyeztesse az MDF egységét. Fontosnak tartotta, hogy a megújulásról nyílt vita legyen, majd a különböző álláspontok "bölcs összehangolása" után közös cselekvés.

Kerék-Bárczy Szabolcs szerdán az MTI-nek azt is elmondta, hogy az MDF elnökének legközelebbi külföldi útja szeptember 5-én lesz, mivel meghívást kapott Münchenbe, ahol Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök átveszi a Hanns Seidel Alapítvány Franz Josef Strauss-díját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását