2024. május 2. - Zsigmond

Tervszerűen újítják fel a belvárost

Folyamatosan és tervszerűen újul meg a miskolci belváros a helyi önkormányzat döntése értelmében azóta, hogy 2004 végén elindították a Főutcai Pláza Projektet a Városház tértől az Ady hídig terjedő területen; a munkálatok koordinátora a Miskolci Ingatlang
2008. augusztus 27. szerda 17:15 - Hírextra
Molnár Zoltán, a MIK Zrt. vezérigazgatója annak kapcsán tájékoztatta erről szerdán az MTI-t, hogy előző nap meghalt egy 56 éves férfi a miskolci főutcán, miután rázuhant egy épület stukkója.
A vezérigazgató hangsúlyozta: a szóban forgó épület magántulajdonban van, ez esetben a tulajdonosok feladata és felelőssége a karbantartás.

A társaság a belvárosi épületek felújítását a kezelésében lévő önkormányzati ingatlanok bérleti díjából finanszírozza. A Főutcai Pláza Projekt területén lévő épületek esetében elsősorban a portál és a homlokzat felújításáról van szó, de olykor a teljes épületet renoválják - tette hozzá.

Molnár Zoltán rámutatott arra, hogy vegyes tulajdonú épületek esetében a felújítás folyamata és finanszírozása bonyolultabb, mivel a munkálatokhoz szükség van a társasház tulajdonosainak hozzájárulására.

Tájékoztatása szerint a tizenkilenc, önkormányzati tulajdonú épület közül eddig tizenkettőt újítottak fel, míg a négy, önkormányzati többségi tulajdonban lévő ingatlan mindegyike megszépült már.

A sétálóutcán 36 olyan ház található, amelyben az önkormányzatnak kisebbségi tulajdonrésze van, ezek közül nyolcat újítottak fel, a tizenhét magántulajdonú ingatlanból pedig hetet. A belváros rekonstrukciója során 73 üzletportált cseréltek ki, 67-et pedig felújítottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását