2024. április 26. - Ervin

Kevesebb a gázártámogatás

Kevesebb pénz lesz jövőre a gázártámogatásra - hangzott el hétfőn az RTL Klub híradójában. 2008-ban már csak 82 milliárd forintot költ a kormány a támogatásra szemben az idei 120 milliárddal.
2007. október 30. kedd 07:57 - Hírextra
Eddig a támogatásra jogosult családok 3000 köbméteres fogyasztásig kaptak valamilyen támogatást - az e feletti gázfogyasztást teljes mértékben ki kellett fizetni. Jövőre viszont már csak 2000 köbméter fölött nincs támogatás. Ugyanilyen változás lesz a nagycsaládosoknál: ők eddig 5000 köbméteres fogyasztásig kaptak támogatást, jövőre ez a határ 4000 köbméterre csökken.

A támogatás nagysága nem változik azoknál a családoknál, ahol 67 ezer forint alatt van az egy főre eső jövedelem. Ők jövőre is 40, vagy 32 százalékos támogatást kapnak. Azoknál a családoknál viszont, ahol az egy főre eső jövedelem 67 ezer és 93 ezer forint között van, már lesz változás. Továbbra is kapnak támogatást, de a kompenzáció nem követi majd az inflációt - tehát a támogatás reálértéke várhatóan csökkenni fog.

Becslések szerint jövőre körülbelül 5-10 százalékkal drágul az áram is, de ez még nem hivatalos, mivel Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter egyelőre csak annyit mondott: december elején derül majd ki, hogy mennyibe kerül majd az egyetemes szolgáltatás keretében biztosított áram ára.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását