2024. április 29. - Péter

Szülőszobák az egyetemen

Hat új szülőszoba várja a várandós nőket hétfőtől a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A helyiségeket Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke adta át.
2008. augusztus 25. hétfő 13:05 - Hírextra
A klinika igazgatója elmondta: a modern eszközökkel és bútorokkal felszerelt, "barátságos" szülőszobákat 75 millió forintból alakították ki. A pénz felét gyógyszergyárak és a komlói önkormányzat adta, a fennmaradó részt saját és egyetemi forrásból teremtették elő.

A beruházásra azért volt szükség, mert az édesanyák eddig kedvezőtlen körülmények között, egyetlen nagy teremben, paravánokkal elválasztott, úgynevezett szülőboxokban hozták világra gyermekeiket.
Emiatt sokan úgy döntöttek az elmúlt években, hogy bár a vizsgálatokat a klinikán végeztetik el, szülni máshova mennek - közölte Bódis József.

A professzor reményét fejezte ki, hogy az új szülőszobáknak köszönhetően a klinikán jövőre 1800-ra emelkedik a szülések száma a tavalyi 1400-ról.

Szili Katalin elmondta, hogy a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program 450 milliárd forintos forrásából 75 milliárd forint áll rendelkezésre egészségügyi beruházásokra, ami jelentősen hozzájárul az ágazat fejlesztéséhez.

A színvonalas egészségügyi ellátás hosszabb távon csak akkor biztosítható, ha partnerség alakul ki a városok, a megyék, a szakmai szervezetek és az érintett intézmények között - jelentette ki a parlament elnöke.

Szili Katalin úgy vélekedett, hogy egy kórház sikeres működtetéséhez "menedzserszemléletre" van szükséges. Ennek révén ugyanis nemcsak az önkormányzatoktól és az államtól, hanem külső támogatóktól is lehet pénzt szerezni a projektek megvalósítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását