2024. május 2. - Zsigmond

Dávid Ibolya nyílt levele az SZDSZ elnökének

Ha Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a szakértői kormányról kíván tárgyalni, akkor az MDF arra kéri, tegye azt a konzervatív párt által javasolt ellenzéki csúcs keretében. Erről Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke írt a liberális párt elnökének címzett kedd
2008. szeptember 9. kedd 13:59 - Hírextra
Az MDF elnöke kiemelte: értetlenül vette kézhez Fodor Gábor levelét, amelyben a szakértői kormány felállítása érdekében kezdeményezett ellenzéki találkozóra invitálja. A Magyar Demokrata Fórum már augusztus 30-án találkozóra hívta az ellenzéki pártelnököket az ország kormányozhatóságának megteremtése érdekében - emlékeztetett Dávid Ibolya.

Hozzátette: a Fidesz és a KDNP egyaránt elfogadta a konzervatív párt meghívását, így "az SZDSZ részéről kezdetben elhangzó ígéretek ellenére" egyedül Fodor Gábor jelezte távolmaradását.
Dávid Ibolya levelében kitért arra, hogy bár az MDF többször kifejtette közjogi fenntartásait egy esetleges szakértői kormánnyal kapcsolatban, az általuk kezdeményezett ellenzéki csúcson a kormányozhatóság érdekében semmiképpen nem kívánnak elzárkózni a kérdés érdemi megvitatásától.

"Ezért ha Ön a Szabad Demokraták Szövetségének képviseletében a szakértői kormányról kíván tárgyalni, akkor arra kérjük, tegye azt az ellenzéki csúcs keretében, és ne húzza az időt újabb találkozók megszervezésével" - írta a pártelnök.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke hétfőn küldte el levelét az ellenzéki pártvezetőknek, akiket olyan találkozóra invitált, amelyen a szakértői kormány felállításáról egyeztetne. Dávid Ibolya hétfői sajtótájékoztatóján erre úgy reagált, hogy a szakértői kormányban azért nem hisz, mert nem látja mögötte a programot, és nem látja a mandátumszámot sem. Szavai szerint a parlamentáris demokráciával is mélyen ellentétes egy szakértői kormány.

Dávid Ibolya augusztus 29-én kezdeményezte az ellenzéki pártelnökök találkozóját. A három pártelnöknek, Orbán Viktornak, Semjén Zsoltnak és Fodor Gábornak elküldött levelében Dávid Ibolya azt írta: "a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását