2024. március 29. - Auguszta

Boruzs András elindul a posztért

Boruzs András elindul az SZDSZ budapesti elnöki posztjáért - erősítette meg az érintett hétfőn az MTI-nek az Index információját. Szabadai Viktor jelenlegi fővárosi választmányi elnök örülne neki, ha a párt újpesti vezetője vállalná a jelenleg általa betö
2008. augusztus 25. hétfő 15:27 - Hírextra
A liberálisok fővárosi elnöki posztjáért harcba szálló Boruzs András az MTI-nek azzal indokolta döntését, hogy sok kerület és támogató jelezte, örülne annak, ha elindulna a posztért.
Az SZDSZ jelenlegi újpesti elnöke szerint a liberálisoknak most olyan fővárosi elnökre van szükségük, aki hidat képez a párton belül. Kitért arra, hogy a tavaszi elnökválasztáson ő vezette a mandátumellenőrző, illetve a szavazatszámláló bizottságot és mind Fodor Gábor, mind Kóka János elégedett volt a tevékenységével, mert szerinte mindketten megbíztak benne.

"Szabadai Viktor jó munkát végzett az elmúlt egy évben, de azt hiszem, én kevésbé vagyok megosztó személyiség" - tette hozzá Boruzs András, aki úgy véli, az SZDSZ sorsa a következő parlamenti választás idején a fővárosban fog eldőlni.

Mint mondta, miután Szabadai Viktort tavaly a második körben két szavazatnyi különbséggel választották fővárosi elnökké, úgy tűnhet, az SZDSZ-nek Budapesten két oldala van. "Ez az én megválasztásommal meg tud szűnni" - válaszolta az MTI-nek arra a kérdésére, megosztott-e a fővárosban a Szabad Demokraták Szövetsége.

Boruzs András elmondta, hogy döntését az indulásról már közölte Szabadai Viktorral.
Az SZDSZ jelenlegi fővárosi elnöke arról beszélt, hogy nem tekinti kihívójának Boruzs Andrást. Az MTI-nek magyarázatként azt mondta, miután egy platformon vannak és együtt dolgoztak a fővárosi elnökségben, biztosan nem lesz Szabadai-Boruzs párharc, mert egymás ellen nem indulnak.

Szabadai Viktor megjegyezte, hogy a szabad demokraták fővárosi vezetőségének hétfői ülése, illetve a kerületi elnökök szerdai találkozója után valószínűleg kiderül, melyiküket jelölik majd. Elmondta: számára az a legfontosabb, hogy az eddig elvégzett munka folytatódjon és ebben az esetben csak másodlagos kérdés, ki az elnök.

Hozzátette: azt követően, hogy ő a posztjáról lemondott Dancs Gábor helyére a közelmúltban bekerült a fővárosi közgyűlésbe, már felvetődött, más vegye át az elnöki posztot. Szabadai Viktor saját bevallása szerint örülne, ha Boruzs András vállalná a fővárosi elnökséget. Hozzátette, hogy ezt követően mindenben támogatni tudná munkája során.

Szabadait tavaly májusban választották meg budapesti választmányi elnöknek a liberálisok. Akkor ő indult Lakos Imre, a testület addigi elnöke ellen. A választást meg kellett ismételni, mert az első körben mindketten 35-35 voksot kaptak és Szabadai Viktor csak a második körben nyert 36-34 arányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását