2024. április 19. - Emma

Folytatódik az olimpia...

A szeptember 6-án kezdődő pekingi paralimpián 148 ország több mint 4200 sportolója vesz részt - jelentette be Tang Hsziao-csüan (Tang Xiaoquan), a játékok szervező bizottságának (BOCOG) ügyvezető elnökhelyettese.
2008. augusztus 24. vasárnap 20:34 - Hírextra
A versenyeken 2500 bíró működik közre és több mint 4000 újságíró illetve médiaszakember tudósít majd az eseményekről. A résztvevők eligazodásában 30 ezer önkéntes segít majd.
Tang Hsziao-csüan bejelentése szerint a pekingi szervezők a paralimpia megrendezése miatt öt versenyhelyszínt alakítottak át és tettek akadálymentessé, méghozzá világszínvonalon. A közelgő különleges sporteseményre 16 speciális buszjáratot és 400 járművet állítottak üzembe. A kínai főváros nyolc metróvonalának mind a 123 állomásán legalább egy olyan bejáratot alakítottak ki, ahol kerekesszékkel is lehet közlekedni.

A fogyatékkal élők számára 109 liftet helyeztek üzembe és létrehozták Peking első akadálymentes kocsikkal működő taxihálózatát is. Még az olyan turisztikai látványosságok, mint a kínai Nagy Fal, vagy a Tiltott Város meglátogatását is lehetővé tették a fogyatékkal élők számára.

A szervező bizottság 22 kórházat és 16 hotelt biztosít a paralimpia résztvevőinek. Ezen kívül tájékoztató füzetekkel, vezeték nélküli fülhallgatókkal és videójelekkel felszerelt tolmácskészülékkel állnak a paralimpiára érkezők rendelkezésére. Magyarországot 10 sportágban 33 versenyző képviseli az eseményen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását