2024. április 25. - Márk

A kormány értékelést kér az olimpiai szereplésről

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon gratulált vasárnap Kemény Dénes szövetségi kapitánynak és rajta keresztül a magyar vízilabda-válogatottnak az olimpiai aranyéremhez - mondta Daróczi Dávid az MTI-nek.
2008. augusztus 24. vasárnap 16:08 - Hírextra
A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a kormány a Nemzeti Sporttanácstól kér értékelést a 2008-as pekingi magyar szereplésről.

"A játékok után a szakértőknek kell értékelniük a helyzetet. Éppen ezért a kormány a Nemzeti Sporttanácsot fogja felkérni az értékelés elvégzésére" - mondta Daróczi Dávid az MTI kérdésére.
Ha a Nemzeti Sporttanács tesz valamilyen javaslatot a kormánynak, akkor azt a kabinet megvizsgálja - tette hozzá.

A kormányszóvivő kiemelte: mindenekelőtt gratulálni kell a magyar olimpikonoknak azért, mert a magyar csapat mindent megtett a siker érdekében. Az olimpiai szereplésből nem helyes belpolitikai vitát kerekíteni - hangsúlyozta Daróczi Dávid.

A pekingi olimpián Magyarország három arany-, öt ezüst- és két bronzéremmel zárt. Négy éve, Athénban 8 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem volt a magyar mérleg. A magyar sportolók az 1896-os athéni nyitánytól kezdve összesen 160 első helyet gyűjtöttek az ötkarikás játékokon.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke csalódott a szereplés miatt, mert szerinte a háromszor hat érem benne volt a csapatban.

"Én is csalódott vagyok a vártnál gyengébb teljesítmény miatt, többet vártam. Ugyanakkor senkit nem illetek negatív szóval, a szakszövetségeknek kell megmondaniuk az okokat, nem kell egymásra mutogatni" - mondta a sportdiplomata, európai néppárti képviselő vasárnap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását