2024. április 19. - Emma

Göncz Kinga találkozott a kínai gyrerkekkel

Göncz Kinga külügyminiszter pénteken meglátogatta a földrengés sújtotta Szecsuán tartományból származó ötven fős, Magyarországon nyaraló kínai gyermekcsoportot, akik saját műsorral köszönték meg a külügyminiszternek és vendéglátóiknak az itt töltött hetek
2008. augusztus 22. péntek 15:30 - Hírextra
A 14 és 16 év közötti gyerekek augusztus 4-től 15-ig a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban táboroztak, ezt követően jövő hét hétfőig pedig a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központban nyaralnak.

A fiatalok a magyar kormány meghívására érkeztek Magyarországra. A nyaraltatás elsődleges célja a gyerekek lelki rehabilitációja volt a kínai tartományt sújtó májusi földrengés után, amely 70 ezer halálos áldozatot követelt.

A külügyminiszter beszélgetett a gyerekekkel, akik beszámoltak magyarországi élményeikről. Nagyon tetszett nekik a Balaton, ahol az élővilággal is megismerkedtek és jártak a tihanyi apátságban is. Budapest annyira magával ragadta őket, hogy még egy városnéző napot kértek vendéglátóiktól. Ellátogattak a visegrádi várba, ahol középkori jelmezekbe öltözhettek és megnézték az augusztus 20-ai tűzijátékot is.

Göncz Kinga elmondta: reméli, hogy jól érezték magukat a gyerekek és örömmel emlékeznek vissza majd az itt töltött napokra. Örülne annak is, ha valaki diplomataként vagy üzletemberként később visszatérne az országba. Búcsúzóul ajándékokat adott át a gyerekeknek az itt töltött idő emlékére.

Az eseményen jelen lévő Kínai Népköztársaság nagykövete megköszönte a magyar kormánynak és a magyar népnek, hogy a gyerekek itt nyaralhattak, ezt követően a protokoll ceremóniát hősiesen tűrő táborozók zenés-tános műsort adtak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását