2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elpusztították a hajót szopó csecsemőbálnát

Örökre "elaltatták" pénteken a magányos csecsemőbálnát, amely anyjának hitt egy hajót és még szopni is megpróbált a járműből.
2008. augusztus 22. péntek 09:37 - Hírextra
A pár hetes bálnaborjú feltehetően eltévedt - vagy esetleg anyja tagadta meg -, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytől nem messze, ahol aztán anyjának vélt egy jachtot. Még szopni is megpróbált belőle, persze hiába. A bálnafi megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel ilyesmi nemigen van raktáron, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy annak legyen némi esélye valódi anyjára találni vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz.

A kisbálna azonban ismét visszatért a kikötőbe és mindinkább legyengült az éhségtől. Megmentésére még egy bennszülött "bálnasuttogót" is bevetettek, ám ő sem tudta éneklésével rábeszélni az állatot, hogy ússzon ki a nyílt vízre.

Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tőle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedő állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak. A szakértők hosszas vitát követően úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelődők közül többen gyilkosoknak kiáltották ki a "kegyeleminjekciót" beadókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását