2024. április 28. - Valéria

Gyurcsányt segíti a Fidesz gyengesége?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek nagy mértékben segítségére van a Fidesz gyengesége és megosztottsága - állapította meg a The New York Times vasárnapi cikke.
2007. március 11. vasárnap 23:18 - Hírextra

"Gyurcsánynak nagy mértékben segítségére van az a tény, hogy a fő ellenzéki párt, a nacionalista konzervatív Orbán Viktor által vezetett Fidesz gyenge és megosztott, továbbá nem tudott valós alternatívát kínálni a kormányfő gazdasági programjával szemben" - írta a liberális újság budapesti tudósításában Judy Dempsey. Szerinte az egykori kommunisták és a piaci szemléletű szabad demokraták "szokatlan koalíciója" ragaszkodik a gazdasági megszorító intézkedésekhez, amelyek kiváltották a tiltakozásokat.

"A magyar koalíció kitart a megszorító intézkedések mellett a nagy tiltakozások ellenére" című cikk szerzője bevezetőjében azt írja: a parlament körüli acélkerítés sok mindent elárul a magyar demokrácia állapotáról három évvel azután, hogy az ország az Európai Unió tagjává vált, és 17 évvel azt követően, hogy megszűnt a szovjet katonai megszállás.

"A miniszterelnök védi a rendőrség fellépését" alcímű írásában Judy Dempsey így folytatja: a kormány tavaly októberben emelt magas fémkordont a törvényhozás épülete köré, amikor hetek át több tízezren tüntettek a szocialista-liberális kormánykoalíció megszorító intézkedései ellen, és mert a kormány hazudott a választóknak a gazdaság helyzetéről.

A cikk szerzője megjegyzi: a gazdag Gyurcsány Ferenc, aki volt üzletemberből lett a szocialista párt vezetője, azt hangoztatja, hogy gyűlöli a kerítést, de arra azért van szükség, hogy megvédjék a képviselőket a radikális és potenciálisan erőszakos tiltakozóktól.

A cikk kitért arra: egy vizsgálat során megállapították, hogy a rendőrök tavaly októberben több tüntetőt provokáció nélkül súlyosan bántalmaztak és gumilövedékeket lőttek a tömegbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását