2024. május 4. - Mónika, Flórián

Miss Olimpia marad az atlétikánál

Elcserélné-e a Miss Olimpia címét egy aranyéremért - tették fel az újságírók a világ legostobább kérdését Leryn Franco paraguay-i gerelyhajítónőnek, aki már a pekingi nyári olimpia megnyitóján is lenyűgözte szépségével a közönséget.
2008. augusztus 20. szerda 14:37 - Hírextra
A finom erotikájú fotóiról is elhíresült lány egyértelmű választ adott: "Már visszautasítottam néhány ajánlatot, hogy tovább edzhessek: az én utam az atlétika."Leryn számára a sport nem csupán szenvedély, ígéret is.

"Édesanyám tavaly halt meg, és az volt az álma, hogy a dobogón lásson engem."A gerelyhajítónő tele van pozitív energiával, és elégedett eddigi eredményeivel, akkor is, ha ezen az olimpián már kiesett. Ennek oka egyrészt egy közelmúltbeli hátsérülés, másrészt pedig a tapasztalathiány.

"Nagyon sajnálom, mert tudom, hogy többet is elérhettem volna. Az edzéseken jól dobtam, aztán a versenyen mintha elment volna az önbizalmam" - vallotta be.Abban azonban biztos lehet, hogy rajongói szeretete visszaadja neki azt a bizonyos önbizalmat.

"Meg kell mondanom, hogy a férfiak különösen kedvesek velem" - árulja el. Még a visszafogott kínai olimpiai szurkolók is utána füttyentenek. Meggyőződése, hogy a szépség számít a sportban is.

"Igaz, hogy egy versenyen csak a sportoló számít, de nem lehet letagadni azt a tényt, hogy nem hátrány, ha valaki szép..." - mondta és elmesélte, hogy az olimpiai faluban a fodrászok és a szépségszalonok állandóan tömve vannak. "A technika mellett a sportolónők egyre inkább adnak az esztétikus megjelenésre. De úgy érzem, ez így helyes: elvégre melyik nő nem szereti a bókokat?"

Leryn Franco augusztus 31-én már Miss Olimpiaként érkezik Rómába, ahol részt vesz a Nike által szervezett Human Race jótékonysági versenyen. A futást a világ 24 városában rendezik Tajpejtól Los Angelesig, olyan bajnokok részvételével, mint Andrew Howe olasz-amerikai távolugró, Paul Tergat kenyai maratoni futó és Carl Lewis, a kilencszeres olimpiai bajnok atléta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását