2024. április 20. - Tivadar

A dél-koreaiak nem gúnyolódhatnak Kim Dzsong Ilen

A dél-koreai olimpikonok részletes utasítást kaptak arra vonatkozóan, hogy kerüljenek Pekingben minden súrlódást az észak-koreai sportolókkal.
2008. augusztus 20. szerda 14:39 - Hírextra
A hivatalos brosúra figyelmezteti őket például arra, hogy ne gúnyolódjanak az észak-koreaiak által kötelezően viselt jelvényeken, amelyek Kim Dzsong Ilt, a "Kedves Vezért", vagy néhai apját, Kim Ir Szen elnököt ábrázolják.

Arra is felszólították a dél-koreaiakat, hogy amikor találkoznak, kerüljék az "Észak-Korea" és "Dél-Korea" kifejezést, mert ez vitákra adhat okot. Ehelyett azt kell mondaniuk: "a mi oldalunkon", "a ti oldalatokon".

"A sportolóknak határozott, méltóságteljes magatartást kell tanúsítaniuk és kerülniük kell a politikai kérdéseket a beszélgetésekben" - hangsúlyozta a kiadvány.

A két Korea kapcsolata jelenleg mélyponton van. Ezt jelzi, hogy a pekingi olimpia megnyitóján nem együtt vonult fel a két ország csapata, ellentétben a sydneyi és athéni gyakorlattal.

Észak-Korea 63 sportolóval képviselteti magát Pekingben, és eddig két aranyat nyert. Dél-Korea 267 sportolóval érkezett és már nyolc aranynál tart.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását