2024. április 29. - Péter

Megszüntették az eljárást Csintalan ügyében

Megszüntette az eljárást Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetője megverésének ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A testület szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: az eljárást azért szüntették meg a hatóságok, mert nem találták meg az elkövetőket. Csin
2008. augusztus 19. kedd 15:20 - Hírextra
"A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytatott kifosztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. Az eljárás során beszerzett adatok, valamint információk alapján a nyomozó hatóságnak nem sikerült felderíteniük az elkövetők kilétét. Az ügyben az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda 2008. augusztus 7-én megszüntette" - mondta Bartha László, az NNI szóvivője.

Ha az elévülési határidőn belül újabb, az elkövetők azonosítására alkalmas, érdemleges adatok jutnak a hatóság tudomására, akkor folytatódhat az eljárás - tette hozzá.

Csintalan Sándor az MTI-nek elmondta: nem örül annak, hogy megszüntették ügyében a nyomozást. Nem tudja, hogy valóban kevés volt-e a bizonyíték ahhoz, hogy megtalálják az elkövetőket.

"Dobálják a Molotov-koktélokat, ütik-vágják az embereket, aztán nincsenek tettesek, ez nem jó mentálisan. Rossz példa. Egyre többen hiszik azt, hogy ezt meg lehet úszni. De én ezt nem szemrehányásként mondom az NNI felé" - mondta a műsorvezető, hangsúlyozva, hogy nem akarja kritizálni a nyomozóirodát.

Csintalan Sándor szerint nem jó jel, hogy az elkövetők még mindig szabadlábon vannak és további bűntetteket követnek el. A műsorvezető ugyanakkor bízik abban, hogy az ügy lezárása ellenére előbb-utóbb megtalálják az elkövetőket.

Az egykori szocialista politikust tavaly december 11-én lakásának mélygarázsában támadták meg. Csintalan Sándor nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

A tetteseket annak ellenére nem sikerült megtalálni, hogy az országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevű szervezet pedig magára vállalta a támadást.

Ugyanez a szervezet vállalta magára a szocialista politikusok elleni, az év elején történt Molotov-koktélos támadásokat is, amelyek ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz.
Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A főügyészség egyesítette ezeket az ügyeket a Kóka János akkori SZDSZ-elnök és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt indult nyomozásokkal.

Az MTI az NNI nyomozást megszüntető döntését követően, mely szerint az elkövetők kilétét nem tudták megállapítani, megkereste a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjét azzal, hogy az általuk folytatott nyomozás hol tart. Keresztes Imre csak annyit közölt, hogy a nyomozás tart az ügyben, gyanúsított még nincs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását