2024. május 9. - Gergely

Elhunyt a volt tanácselnök

Életének 75. évében elhunyt Bielek József, a Fővárosi Tanács egykori elnöke - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.
2008. november 19. szerda 15:36 - Hírextra
Bielek József 1989-90 között állt a Fővárosi Tanács elnökeként Budapest élén. A hivatal közleményében kiemelte, hogy a városvezetőként eltöltött két éve alatt jelentősen megkönnyítette Budapest felkészülését a szabad piacgazdaság elkövetkező időszakára.

"Szakmailag megalapozott döntéseivel előkészítette az önkormányzati rendszer demokratikus átalakításának folyamatát, miközben nem tévesztette szem elől azt sem, hogy a város lakóinak a gyarapodás lehetősége mellett számos nehézséggel is szembe kell nézniük a változás éveiben" - írják.

Bielek Józsefet a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti - zárul a hivatal közleménye.
Budapest egykori vezetője 1976-tól dolgozott Budapest Főváros Tanácsánál, mint munkaügyi főosztályvezető, bizottsági titkár és általános alelnök, az 1990-es márciusi parlamenti választásokon a Hazafias Választási Koalíció (HVK) budapesti területi listájának vezető képviselőjelöltje volt. 1980-ban kitüntették a Munka Érdemrend arany fokozatával, 1987-ben pedig az Április Negyedike Érdemrenddel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását