2024. április 29. - Péter

Belga és francia mozik is közvetítik a Met operaelőadásait

Ahogy eddig az Egyesült Államok és Nagy-Britannia operarajongói tehették, a jövőben belga és francia zenebarátok is mozivászonra kivetített élő közvetítéseken követhetik a világhírű New York-i Metropolitan operaház - közismert becenevén a Met - előadásait
2008. augusztus 19. kedd 18:19 - Hírextra

A belga Kinepolis csoport filmszínházaiban októbertől a Met tíz produkcióját fogják élőben és digitális minőségben közvetíteni, kiteljesítve ezzel a már korábban megkezdett gyakorlatot, amelynek keretében a 2007-2008-as szezonban 8500 belga zenebarát tekintette meg a New York-i operaház több előadását. Ezúttal azonban az egész szezon látható lesz a francia és belga mozikban (a Met előadásait a magyar zenebarátok rádióközvetítésben hallhatták az előző szezonban.)


Az élő közvetítést az teszi lehetővé Európában, hogy ezeket az előadásokat a New York-i operaház helyi idő szerint délután tartja. A mozinézők angol vagy francia feliratokkal láthatják majd az előadásokat.


Az első moziban közvetített előadás október 11-én Richard Strauss Salome című operája lesz, a finn Karita Mattilával a címszerepben. A 2008-2009-es szezonban Berlioz-, Puccini, Donizetti- és Rossini-operákat is meghallgathatnak az ilyen előadások brit, belga és francia kedvelői.


A Kinepolis 23 mozipalotát üzemeltet Belgiumban, Franciaoszágban, Spanyolországban, Svájcban és Lengyelországban.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását