2024. április 29. - Péter

Augusztus 20. - Vihar várható a Balatonon

A szakemberek vihart jósolnak augusztus 20-ra a Balaton térségébe - adta hírül a rendőrség honlapján a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden.
2008. augusztus 19. kedd 12:54 - Hírextra
Mint írták, egy hidegfront hatására 20-án 18 óra után a Balaton térségét eléri egy körülbelül 60-80 kilométer/óra erejű észak, észak-nyugati szél, amely viharossá fokozódhat.

A Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai kérik a vízi közlekedőket, fürdőzőket és hajósokat, hogy az augusztus 20-i vízi- és vízparti rendezvények, valamint tűzijátékok megtekintése során figyeljenek a szélcsendből hirtelen megerősödő szélre - tartalmazza a közlemény. Hozzáfűzték: a szakemberek fokozott óvatosságra intik a fürdőzőket és a vízi sportok szerelmeseit.

A közlemény arra is figyelmeztetett, hogy a viharjelző készülékek jelzéseit ismerve és a szabályokat betartva elkerülhetők a balesetek. Ismertették: I. fokú viharjelzés esetén (45 sárga villanás/perc) a parttól maximum 500 méterig szabad a vízben tartózkodni, illetve II. fokú viharjelzés esetén (90 sárga villanás/perc) tilos a Balatonban fürödni, csónakázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását