2024. április 29. - Péter

Középfutamban a Kozmann, Kiss kenupáros

A Kozmann György, Kiss Tamás 1000 m-es kenupáros negyedik helyen végzett előfutamában, így a szerdai középfutamban folytathatja szereplését a pekingi olimpián.
2008. augusztus 18. hétfő 11:50 - Hírextra
Kozmann eredetileg Kolonics Györggyel indult volna a játékokon, kettősük mindkét távon dobogóesélyesnek számított, a legendás, kétszeres ötkarikás bajnok társ azonban július 15-én, edzés közben elhunyt.

A tragédia sokkolta az egész csapatot, különösen Kozmannt, aki néhány napig nem is tudta, folytassa-e egyáltalán a felkészülést és pályafutását, végül azonban úgy döntött, hogy a Kolonics által is kedvelt Kiss-sel elindul Pekingben, és megpróbál méltóan tisztelegni sporttársa és barátja emléke előtt.

Az idő igencsak kevés volt a felkészülésre, így nem is lehetett azt várni, hogy a frissen alakult duó a hétfői előfutamból - ahol az első három hely ért döntőt - egyből bekerüljön a fináléba. Kozmannék derekasan küzdöttek, de végül csak negyedikként sikerült célba érniük, s ez középfutamos folytatást ért.

"Kicsit langyosra sikeredett a pálya, ez volt az első olyan, amikor mellettünk is áll valaki, jobb és bal oldalon, és ugyanaz a célja, sőt, kicsit korábban beérni a célba. Ezt a helyzetet egy picit még szoknunk kell. Egyébként technikai jellegű problémánk nem volt, se előtte, se közben.

Az itteni egy hét elégnek bizonyult arra, hogy a hiányosságokat kiküszöböljük és alkalmazkodjunk a helyi körülményekhez. Egy hónapunk volt arra, hogy összecsiszolódjunk, szerencsére az első egy-két edzés után egyszerűen összekoppantunk, onnantól kezdve pedig olyan együttmozgás volt jellemző az evezésünkre, ami hónapok kérdése is lehetett volna akár.

A középdöntőre fejben megpróbálunk egy kicsit keményebbnek lenni - összegzett Kozmann György, majd elvesztett társára, Kolonics Györgyre, illetve az ő állapotára vonatkozó utalásra úgy reagált: "Ebben a szakaszban nem lenne profi dolog erre gondolni, és meg is próbálom kizárni ezt. Nem ez az időszak alkalmas arra, hogy nosztalgikus hangulatba keveredjek."

"Még mindig nem merek belegondolni abba, hogy itt vagyok, próbálok csak a versenyre és az edzésekre összpontosítani" - mondta Kiss Tamás.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását