2024. április 26. - Ervin

Az AIBA Londonban már női bokszot is akar

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) szeretné, ha a női szakág már a következő, londoni nyári olimpián bekerülne a műsorba.
2008. augusztus 18. hétfő 11:54 - Hírextra
"Az ökölvívás az egyetlen sportág az olimpián, melyben csak a férfiaknak rendeznek versenyeket. Úgy gondolom, most már a női boksz is készen áll - nyilatkozta Vu Csing-kuo (Wu Ching-Kuo), az AIBA tajvani elnöke. - Hamarosan benyújtjuk a kérvényünket a NOB-hoz."

A szövetség korábban, még az athéni játékok után tett lépéseket azért, hogy a nők idén, Pekingben bemutató sportág képviselőiként ringbe léphessenek, ám a NOB 2005-ben elvetette az ötletet. Az érvek között elsősorban a szakág kiforratlansága szerepelt, de többen a boksz keménysége miatt is támadták a nők egyenjogúsítását e téren.

Ugyanakkor az AIBA illetékes szakági bizottságának alelnöke szerint a női ökölvívás az olimpián bebizonyíthatná, hogy egyáltalán nem félelmetes.

"Amennyiben megkapják a női bokszolók a lehetőséget, mindenki láthatja majd, hogy egyáltalán nem olyan veszélyes, mint sokan gondolják" - mondta Bettan Anderson.

A mostani tervek szerint a nőknél is 11 súlycsoport szerepelne az olimpián, és - a férfiaknál jelenleg még érvényben lévő - négyszer kétperces menetszámmal rendeznék a meccseket.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását