2024. április 29. - Péter

A rendőrség békés ünnepre számít

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyugodt, békés ünnepre készül, és nincs információja arról, hogy meg akarnák zavarni a rendezvényeket - közölte Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 18. hétfő 11:47 - Hírextra
Tóth Gábor hozzátette: hétfőn reggel beszélt a társszervek vezetőivel, és tőlük is ugyanazt az információt kapta, mint a BRFK információs bázisától, hogy "semmiféle olyan jogsértő cselekményre a mostani állapot szerint nem kell számolni, amely az augusztus 20-i rendezvényeket és ünnepségeket megzavarná". "Nincs olyan információnk, hogy bárki rendzavarást tervez augusztus 20-án" - tette hozzá.

Mint mondta, Budapesten augusztus 19. és 21. között 88 rendezvényt tartanak, ebből a rendőrség 12-t - főleg állami rendezvényeket - minősített kiemelt kockázatúnak, elsősorban a várhatóan nagyszámú résztvevők miatt.

A rendőrség megítélése szerint kiemelt kockázatú rendezvény lesz a zászlófelvonás a Kossuth téren, a tisztavatás a Hősök terén, a repülőverseny, a pesti alsó rakparton tartott kulturális rendezvények, a katonazenekarok felvonulása az Andrássy úton, a fotókiállítás a Vajdahunyad-várban, az Ország tortája rendezvény a Kossuth téren, a kerékfesztivál az Andrássy úton, az Erzsébet téri sportverseny, a Szent Jobb körmenet, a Mesterségek Ünnepe a budai Várban és az esti tűzijáték.

A rendőrség a rendezvények biztosításakor "szolgáltatási tevékenységet nyújt" - hangsúlyozta a főkapitány, és magyarázatként hozzáfűzte: szolgáltat, annak érdekében, hogy akik ünnepelni, szórakozni mennek ki az utcára, nyugodt, békés körülmények között meg tudják ezt tenni és el tudjanak jutni a különböző helyszínekre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvények miatt nagyon sok helyen útlezárások lesznek.

Augusztus 20-án 1.700 rendőr teljesít szolgálatot, ünnepi öltözetben. A feladatuk a közlekedésbiztonság, a közlekedés rendjének fenntartása, a személy- és vagyonbiztonság garantálása, de lesznek olyan mobil csoportok is, amelyek rövid időn belül fel tudják számolni az esetleges rendbontásokat a főváros területén. A rendőrök munkáját - elsősorban a tűzijáték alatt - 70 polgárőr is segíti.

A rendőrségen augusztus 19-étől ismét működik - ahogyan az már korábban is gyakorlat volt - az operatív vezetési törzs, ahová beérkeznek a döntéshozókhoz az információk. Az operatív törzsben képviselteti magát többek között a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Őrezred, de közvetlen kapcsolatban lesznek a mentőkkel, a tűzoltókkal és a katasztrófavédelemmel is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja - www.met.hu - szerint augusztus 20-án napos idő várható 31 Celsius fokos maximum hőmérséklettel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását