2024. április 29. - Péter

Korlátozzák a Duna hajóforgalmát az ünnepség miatt

Korlátozza a Duna hajóforgalmát a fővárosi rendőrség az augusztus 20-i repülőverseny és a tűzijáték biztonságos lebonyolításáért - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.Mint közleményükben írták, a gyorsasági- és akadálypálya-repülőversen
2008. augusztus 18. hétfő 15:03 - Hírextra
Ezalatt a sport- és kedvtelési célú kishajók sem tartózkodhatnak az említett szakaszon.Emlékeztettek rá, hogy hat helyszínről lesz tűzijáték: a Lánchíd északi és déli oldaláról, az Erzsébet híd északi és déli oldaláról, a Gellért-hegyről, a Parlament előtti hajókról, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti hajókról, valamint a Műegyetem elől.

A tűzijáték miatt a kishajók számára teljes hajózási és tartózkodási tilalmat rendelt el a rendőrség az Árpád híd fölötti osztóbója és a Petőfi híd között szerdán 20 óra 30 perctől 21 óra 50 percig. Azonban a 20 óra 30 perc előtt érkező kishajók a Margit híd és az Árpád híd között a Duna budai ágában tartózkodhatnak és figyelhetik a tűzijátékot. Figyelembe kell azonban venniük a vízi rendészet helyszínen adott utasításait, és a meder közepén biztonsági folyosót kell hagyniuk.

A rendőrség azt javasolja, hogy az emberek a kishajókról vagy a Margit híd feletti Duna-szakaszon, a folyam budai ágában, vagy a Petőfi híd alatti vízterületen a budai oldal közelében tekintsék meg a tűzijátékot. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kishajóknak kötelező lehorgonyozniuk és a hajóút közepén 60 méter széles menekülési útvonalat kell szabadon hagyniuk.

A rendőrség arra is figyelmeztet, hogy a csónak kategóriájába tartozó vízijárművekkel tilos behajózni az Árpád híd és a Lágymányosi híd közötti területre 18 órától 22 óráig. Tilos a sport- és kedvtelési célú kishajókat egymáshoz vagy más hajókhoz kikötni, a vízijárművek vezetőinek szeszes italt fogyasztani. Az úszni nem tudóknak mentőmellényt kell viselniük a hajóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását