2024. április 29. - Péter

Divatbemutató a Nagyszínpadon

Kilenc ruhaköltemény és tizenhét szám szűk 75 perc alatt - Roísín Murphy a Moloko után szólóban is elkápráztatta a Nagyszínpad közönségét a Sziget fesztiválon.
2008. augusztus 17. vasárnap 08:22 - Hírextra
A szombat kora esti koncert több tízezer fős közönsége a diszkókorszakot idéző friss Overpowered és a korábbi szólóalbum, az elektronikus tánczene határait feszegető, kísérletező Ruby Blue legjobb dalaiból kapott mini performance-okkal fűszerezett ízelítőt. Murphy kilenc ruhakölteményt mutatott be és több alkalommal az átöltözés is része volt a produkciónak, amelynek hatására hol táncparketté alakult a küzdőtér, hol pedig színielőadás nézőterévé.

A tűsarkúban előadott mutatványok közül az utolsó volt a legemlékezetesebb; Murphy és két háttérénekese hajhúzós, karmolós női verekedést imitált, amelynek végén a koncert főszereplője vesztesként, négykézláb vonult le a színpadról.

Roísin Murphy legutóbb 2003-ban járt a Szigeten, még a Molokóval. A kilencvenes évek trip hopjának neurotikus hangulatát humorral megtörő duó ír énekesnője 2005-ben szólóban folytatta pályafutását, és azóta háromszor is fellépett volna Budapesten, de csak egyszer jött össze. Tavaly augusztusban például egyik zenészének csuklótörése miatt kellett lemondani a koncertet.

Az Overpowered-turné sem zökkenőmentes; egy moszkvai koncerten Murphy úgy lefejelt egy díszletet, hogy kórházba kellett szállítani, a Szigeten pedig bal keze hüvelykujján viselt kötést. "Nem mindig sikerül jól ez a verekedős mutatvány a lányokkal, de azért igyekszünk" - mondta az énekesnő a koncert után tartott sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását