2024. április 23. - Béla

Kállai egységes cigányszervezetet akar

A kisebbségi ombudsman szerint egységes cigányszervezetre lenne szükség, ám ennek ma még nincs meg a háttere. Kállai Ernő a Népszavának adott interjújában úgy vélte, ha létre is jönne az egységes roma szervezet, az nem az önként vállalt politikai felismer
2008. augusztus 16. szombat 11:42 - Hírextra
A kisebbségi biztos szerint a cigányságnak olyan karizmatikus vezetőkre lenne szüksége, akik hatást tudnak gyakorolni a roma tömegekre.

Kitért arra is: rendkívül komoly megosztottságot jelent, hogy a romák között eltérő fejlettségű csoportok vannak. Mint mondta, akik már integrálódtak a társadalomba csak annyiban romák, hogy annak tartják őket, ám a fenyegetettség miatt egyre kevésbé vállalnak közösséget az elesettekkel.

A roma fiatalok oktatásáról szólva úgy vélte: a mai integrált nevelés "nagyon nyögvenyelősen" alakul, és bár ezt továbbra is "erőltetné", nemzetiségi képzést is csinálna. Jelezte, tudja, hogy ennek rengeteg ellenzője lenne a roma politikusok között is, akik azt mondanák, hogy ez szegregáció.

Kállai Ernő szerint olyan gazdasági környezetet kellene kialakítani, ami a romáknak lehetővé teszi, hogy legálisan dolgozhassanak. Mint mondta, a cigányok többsége ma azért dolgozik feketén, mert erre van igény.

Közölte, átalakítaná a jelenlegi szociális segélyezési rendszert, mert nem tartja jónak a munkaerőpiacra visszajutás szempontjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását