2024. május 2. - Zsigmond

Varga: unokáink is fizetik majd az őszödi beszéd árát

A Fidesz alelnöke szerint a tavaly kiszivárgott balatonőszödi beszéd árát "nemcsak gyerekeink, unokáink is fizetni fogják." Az elmúlt egy évben tovább romlott a gazdaság helyzete, miközben egyre több terhet rakott a kormány az emberekre.
2007. szeptember 17. hétfő 17:41 - Hírextra
Varga Mihály erről napirend előtti felszólalásában beszélt hétfőn a parlamentben. A hétfői plenáris ülésen a hat napirend előtti felszólalás között ez volt az egyetlen, amely az őszödi beszéddel foglalkozott.

A fideszes politikus Sólyom László köztársasági elnök tavaly októberi nyilatkozatát idézte. Az államfő akkor azt mondta, hogy az országszerte kialakult békés tüntetések számára az emberek egészséges erkölcsi érzékét bizonyították. Ez a nyilatkozat most is irányadó a Fidesznek - tette hozzá Varga Mihály.

A Fidesz alelnöke szerint a magyar gazdaság "borzasztó" állapotban van, 2006-ban európai szinten Magyarország első volt az államháztartási hiány tekintetében, és világviszonylatban is csak Libanon előzte meg a magyarokat ebből a szempontból. Az emberek mindennapjait elérték a megszorítások, az áram például 21 százalékkal drágult egy év alatt, a gáz ára duplájára nőtt. Megszüntették az egy- és kétgyermekes családok gyerekek után járó adókedvezményét, a cégcsődök száma 24 százalékkal nőtt 2006-hoz képest, és egyre többen kénytelenek hitelből finanszírozni kiadásaikat - sorolta az ellenzéki politikus.

Varga Mihály felszólalásában úgy fogalmazott: az MSZP továbbra is mélyen hallgat az őszödi beszéd igazi következményiről, azaz a növekvő munkanélküliségről, a vizitdíjról, a tandíjról, a csődközelben lévő önkormányzatokról. Mindez összefügg a miniszterelnök hatalomhoz való ragaszkodásával - tette hozzá.

Veres János pénzügyminiszter úgy reagált Varga Mihály felszólalására, hogy az ellenzéknek köszönhetően az elmúlt egy évben gyűlölködés lett úrrá Magyarországon, a Kossuth téren, és az emberi-politikusi kapcsolatokban. Ez sehová sem vezet - mondta. Megjegyezte, hogy a magyarországi jobboldal szerinte jelentősen eltávolodott az európai jobboldaltól. Szembe kellett nézni mindazzal, amiről szó volt az őszödi beszédben, és ezt vállalni kellett egy országért - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását