2024. május 7. - Gizella

Csak a rendőrségnek van joga a rendet fenntartani

Nem fogadható el, hogy mások fenyegetése révén próbálja meg valaki az adott településen élők egyik vagy másik részének a biztonságérzetét javítani; az a rendőrség dolga - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken, Budapes
2008. augusztus 15. péntek 14:18 - Hírextra
"Ha egy polgármester úgy ítéli meg, hogy a rendőrség nem látja el azt a feladatot, amire hivatott az ő településén, akkor az a kérésem, hogy forduljon a rendőrség vezetőihez és meg fogjuk oldani. Senki másnak, se Magyar Gárdának, se másnak nincsen joga, hogy a rendőrség helyett közhatalmat gyakoroljon" - mondta a miniszter.

Közölte: "ezt nem, hogy nem szabad megengedni, ezt nem szabad tűrni". "Nem is fogjuk" - szögezte le.

A rendfenntartás állami monopólium, az is marad, "nem fogadható el, hogy mások biztonságérzetének rontása, mások fenyegetése révén próbálja meg valaki az adott településen élők egyik vagy másik részének a biztonságérzetét javítani; az a rendőrség dolga" - mondta Draskovics Tibor.

A miniszter hozzátette: világossá tette a rendőrök előtt, hogy minden magyar állampolgár szabadságát és jogait biztosítaniuk kell, "legyen az akár kék szemű, akár zöld szemű, akár magát romának valló, vagy nem romának valló".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását