2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Országos szülésznő konferencia

A szülészeti ellátásban bekövetkezett változásokról, az újszülött-ellátás hazai helyzetéről cserélnek véleményt, s az ápoló- és szülésznőképzés időszerű kérdéseit is megvitatják a XVI. Országos Szülésznői konferencia résztvevői pénteken Debrecenben.
2008. május 23. péntek 18:12 - Hírextra

A tanácskozásnak helyet adó debreceni szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója, Tóth Zoltán egyetemi tanár utalt arra, hogy bár Magyarországon évről évre csökken a születések száma, a szülészeti és újszülött-ellátás minősége a statisztikai adatok szerint is javuló tendenciát mutat.
Tájékoztatása szerint Magyarországon a születések száma az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent, és évek óta nem haladja meg az évi százezret.

A szülészeti ellátásban dolgozó szülészeknek és szülésznőknek ugyanakkor továbbra is fontos feladatuk, hogy az egyre kevesebb újszülött egészségesen jöjjön a világra.
A professzor szerint a szülészeti ellátás minősége egyre jobb, a szülészeti és újszülött-ellátás az egészségügy egyik sikerágazatának számít.

Tóth Zoltán szerint a hatékony működés és a kiváló eredmények hátterében elsősorban az intézeti szülés, a magas szintű szakmai tudás, s a szakmai szabályok szigorú betartása áll.
Ugyanakkor a megelőző szemlélet és a korszerű, családcentrikus szülészet is jelentősen hozzájárul a szülészeti ellátás sikerességéhez - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását